29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

iPhone 16 & iPhone 16 Pro: Οι 5 μεγαλύτερες φήμες για τα νέα iPhone

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν το iPhone 16 έρθει αυτό το φθινόπωρο, δεν θα φαίνεται τόσο διαφορετικό από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone, ωστόσο θα υπάρχουν αλλαγές.

Οι φήμες αναφέρουν μερικές νέες προσθήκες που θα μπορούσαν ωστόσο να βοηθήσουν τις νέες συσκευές να ξεχωρίζουν και ειδικά στα μοντέλα iPhone 16 Pro.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες σχεδιαστικές αλλαγές που φημολογούνται για τα τέσσερα νέα iPhone που έρχονται αυτό το φθινόπωρο.

Action Button σε κάθε iPhone

Πέρυσι, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max αντικατέστησαν τον διακόπτη σίγασης στο πλάι του τηλεφώνου με ένα νέο Action Button. Οι πρώτες φήμες δείχνουν ότι τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους αυτό το φθινόπωρο με ένα δικό τους Action Button.

Αυτό θα λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί στα τρέχοντα μοντέλα Pro. Ένα παρατεταμένο πάτημα θα φέρει σίγαση των κλήσεων, αναδημιουργώντας τη λειτουργία του διακόπτη Σίγασης, με το τηλέφωνο να δονείται για να σας ενημερώσει ότι ο ήχος είναι σίγαση. Αλλά από την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το κουμπί Ενέργεια για να ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη συντόμευση, είτε πρόκειται για εκκίνηση μιας εφαρμογής, ενεργοποίηση του φακού, εκκίνηση της συσκευής εγγραφής φωνής ή εκτέλεση συγκεκριμένης ενέργειας σε ορισμένες εφαρμογές. Μπορείτε ακόμη να συνδέσετε το κουμπί Ενέργεια με μια σειρά ενεργειών που έχετε συνδυάσει με την ενσωματωμένη εφαρμογή Συντομεύσεις.

Ένα δεύτερο κουμπί

Το κουμπί Action δεν θα είναι το μόνο στο πλάι των φετινών iPhone. Η Apple φημολογείται ότι θα προσθέσει επίσης ένα Capture Button, και σε αντίθεση με την περσινή κυκλοφορία του Action Button, αυτό θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε μοντέλο iPhone από το iPhone 16 έως το iPhone 16 Pro Max.

Η πραγματική λειτουργία του είναι άγνωστη, αλλά από το όνομά του, υποθέτουμε ότι θα είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσετε την εφαρμογή Κάμερα και να ξεκινήσετε τη λήψη φωτογραφιών ή την εγγραφή βίντεο χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο.

Υπάρχουν λίγο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα βρίσκεται το κουμπί — σύμφωνα με πληροφορίες ακριβώς κάτω από το κουμπί λειτουργίας. Οι αρχικές αναφορές υποδεικνύουν επίσης ότι το  θα είναι ένα solid state capacitive button  που χρησιμοποιεί απτική ανάδραση για να μιμηθεί την απόκριση ενός φυσικού κουμπιού όταν πατηθεί.

Νέα μεγέθη τηλεφώνου

Αυτή η φήμη ισχύει αυστηρά για τα μοντέλα iPhone 16 Pro και θα είναι γνωστή σε όποιον έχει ακούσει τις τελευταίες φήμες για την οθόνη του iPhone 16. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα έχουν μεγαλύτερες οθόνες από τα αντίστοιχα του iPhone 15 Pro — 6,3 ίντσες στην περίπτωση του Pro και 6,9 ίντσες στην περίπτωση του Pro Max.

Σύμφωνα με αυτή τη φήμη, τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα διατηρήσουν τις αντίστοιχες οθόνες 6,1 και 6,7 ιντσών.

Οι μεγαλύτερες οθόνες θα απαιτούσαν τα ίδια τα τηλέφωνα να γίνουν μεγαλύτερα. Οι φημολογούμενες διαστάσεις για τα φετινά τηλέφωνα υποδηλώνουν ότι το iPhone 16 Pro θα είναι 3 χιλιοστά ψηλότερο και περίπου 1 χιλιοστό φαρδύτερο από το iPhone 15 Pro. Ομοίως, το iPhone 16 Pro Max θα πρέπει να επεκταθεί κατά παρόμοιες διαστάσεις, με τα δύο τηλέφωνα να έχουν το ίδιο πάχος με τους προκατόχους τους.

Το μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος προσθέτει στο βάρος των δύο νέων τηλεφώνων, με το iPhone 16 Pro να ζυγίζει 7 γραμμάρια περισσότερο από το iPhone 15 Pro και το iPhone 16 Pro Max να μαζεύει επιπλέον 4 γραμμάρια. Τα δύο μοντέλα Pro υποτίθεται ότι έχουν επίσης μεγαλύτερες μπαταρίες από τους προκατόχους τους, οπότε αυτό οφείλεται και στην αύξηση του βάρους.

Μικρότερα πλαίσια στα τηλέφωνα Pro

Υπάρχει μια άλλη αλλαγή ειδικά για το iPhone 16 Pro που εξηγεί πώς η Apple μπορεί να χωρέσει σε μεγαλύτερες οθόνες με μέτρια μόνο αύξηση στο ύψος και το πλάτος των τηλεφώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο μοντέλα iPhone 16 Pro θα έχουν μικρότερα πλαίσια, με το iPhone 16 Pro ειδικότερα να διαθέτει τα μικρότερα πλαίσια από οποιοδήποτε τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, το iPhone 16 Pro υποτίθεται ότι έχει στεφάνη 1,2 χιλιοστών ενώ η στεφάνη του iPhone 16 Pro Max συρρικνώνεται στα 1,15 χιλιοστά. Εν τω μεταξύ, το Galaxy S24 Ultra έχει πλαίσιο 1,5 χιλιοστών, οπότε η Apple θα κέρδιζε τον ανταγωνισμό με αυτήν την αλλαγή.

Επανατοποθετημένες κάμερες στο iPhone 16

Τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα πρέπει να διαθέτουν τη δική τους συγκεκριμένη αλλαγή σχεδίασης και περιλαμβάνει τις συστοιχίες κάμερας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Στα σημερινά μοντέλα, ο κύριος και ο υπερευρυγώνιος φακός είναι διατεταγμένοι διαγώνια όπως ήταν από την πρώτη εμφάνιση του iPhone 13. Το iPhone 16 μπορεί να επιστρέψει σε φακούς κάθετα στοιβαγμένους, με βάση τις διαρροές των νέων τηλεφώνων.

Υπάρχουν περισσότεροι από απλώς αισθητικοί λόγοι για αυτόν τον επανασχεδιασμό. Όταν εγγράφετε χωρικό βίντεο, καταγράφετε πλάνα τόσο με την κύρια όσο και με την υπερευρυγώνια κάμερα ταυτόχρονα, έτσι ώστε τα τελικά βίντεο να έχουν το καθηλωτικό βάθος που απαιτείται. Αυτό είναι πιο εύκολο να το κάνετε με φακούς κάθετα στοιβαγμένους, γι’ αυτό σκεφτείτε αυτή την κίνηση που υποκινείται από την επιθυμία της Apple να έχει περισσότερους ανθρώπους να καταγράφουν spatial βίντεο για προβολή στο Apple Vision Pro.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό