21.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

iPhone 16: Όλα τα μοντέλα θα έχουν το ίδιο chipset 3nm A18 Pro, σύμφωνα με αναλυτή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αναλυτής της Haitong Securities, Jeff Pu, έρχεται να μοιραστεί μερικά μεγάλα νέα για το τι λέει ότι θα κάνει η Apple με τη σειρά iPhone 16 του επόμενου έτους, σύμφωνα με το Wccftech.

Ο Pu αναφέρει ότι και τα τέσσερα νέα μοντέλα iPhone του 2024 θα τροφοδοτούνται από το ίδιο τσιπ A18 Pro που θα κατασκευαστεί από την TSMC χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας N3E 3nm δεύτερης γενιάς. Αν ο ισχυρισμός αυτός επαληθευτεί, θα πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή στην αλλαγή που έκανε η Apple αρχίζοντας από το iPhone 14.

Στη σειρά iPhone 14, η Apple, για πρώτη φορά δεν εξόπλισε όλα τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν με το ίδιο chipset. Τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max ήταν εξοπλισμένα με το 4nm A16 Bionic που έφερε 16 δισεκατομμύρια τρανζίστορ. Αντίθετα, τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus τροφοδοτούνταν από το 5nm A15 Bionic που το προηγούμενο έτος χρησιμοποιήθηκε και στα τέσσερα μοντέλα της σειράς iPhone 13, με 15 δισεκατομμύρια τρανζίστορ.

Φέτος, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max είναι τα μόνα τηλέφωνα στον κόσμο που διαθέτουν chipset που παράγεται χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας 3nm. Το A17 Pro διαθέτει 19 δισεκατομμύρια τρανζίστορ. Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus διαθέτουν και τα δύο τον περσινό επεξεργαστή εφαρμογών Pro (AP), τον A16 Bionic.

Όσον αφορά το A18 Pro του επόμενου έτους, θα κατασκευαστεί από την TSMC χρησιμοποιώντας τον κόμβο διαδικασίας 3 nm δεύτερης γενιάς που ονομάζεται N3E και θα επιτρέψει στην TSMC να αυξήσει το ποσοστό απόδοσης της στην παραγωγή 3 nm.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό