28.4 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

iPhone 16: Έως και 10% πιο πυκνή η νέα μπαταρία για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια νέα μπαταρία iPhone με μεταλλικό περίβλημα θα πρέπει να επιτρέπει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Aυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο έγκυρος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο Kuo είπε ότι η υιοθέτηση από την Apple ενός περιβλήματος από ανοξείδωτο χάλυβα για την μπαταρία του iPhone θα επιτρέψει 5 έως 10 τοις εκατό μεγαλύτερη πυκνότητα κυψελών, ενώ θα παραμείνει εντός των ορίων ασφαλείας, καθώς και ότι θα πληροί τις απαιτήσεις των νέων κανονισμών της ΕΕ.

The EU regulates that by 2027, all smartphones must be equipped with replaceable batteries. The new iPhone’s adoption of a stainless steel battery case not only reduces the difficulty of removing the battery to meet EU regulations but also allows Apple to increase the battery… https://t.co/jLhEbw04po

— 郭明錤 (Ming-Chi Kuo) (@mingchikuo) June 30, 2024

Οι υποτιθέμενες εικόνες μιας μπαταρίας iPhone 16 Pro με μεταλλικό περίβλημα διέρρευσαν στα τέλη του 2023 και οι Πληροφορίες αναφέρουν έκτοτε το έργο της Apple για την απλοποίηση της αντικατάστασης της μπαταρίας του iPhone ξεκινώντας από το iPhone 16 .

Ο νέος νόμος της ΕΕ απαιτεί από τους κατασκευαστές smartphone να διασφαλίσουν ότι οι μπαταρίες μπορούν να αντικατασταθούν από ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν εύκολα προσβάσιμα εργαλεία έως το 2025. Η Apple σχεδιάζει να το επιτύχει αυτό με τη χρήση ηλεκτρικά επαγόμενης τεχνολογίας αποκόλλησης κόλλας, επιτρέποντας στους χρήστες να εφαρμόζουν χαμηλή τάση ηλεκτρικής ενέργειας για γρήγορη απομάκρυνση της μπαταρίας αντί για λεπτές αυτοκόλλητες λωρίδες.

Αυτή η νέα μέθοδος αντικατάστασης μπαταρίας αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της σε τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone 16 αργότερα φέτος και θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλες τις εκδόσεις του iPhone 17 το επόμενο έτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό