18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

iPad Pro 6ης γενιάς με Μ2 SoC και σημαντικά μεγαλύτερη τιμή – iPad

Ειδήσεις Ελλάδα

To iPad Pro 6ης γενιάς είναι γεγονός και το αναμένουμε στη χώρα μας από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 26 Οκτωβρίου.

Το κορυφαίο tablet της Apple ενσωματώνει για πρώτη φορά το M2 SoC, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο MacBook Air και στο MacBook Pro 13 νωρίτερα τη φετινή χρονιά. Θα είναι διαθέσιμο στα ίδια δύο μεγέθη οθόνης όπως και πριν, δηλαδή στις 12,9 και 11 ίντσες. 

Όπως και στην ανανέωση του 2021, το iPad Pro 12,9 ιντσών διαθέτει τεχνολογία οθόνης Mini LED για βελτιωμένα επίπεδα μαύρου, καλύτερη αντίθεση και πιο εντυπωσιακή απόδοση HDR, ενώ το μικρότερο μοντέλο παραμένει με μια πιο βασική οθόνη. Και τα δύο πάντως υποστηρίζουν τη λειτουργία ProMotion της Apple με ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz.

Το τελευταίο iPad Pro αποκτά ακόμα τη λειτουργία “hover” που ανιχνεύει το Apple Pencil όταν τοποθετείται ελαφρώς πάνω από την οθόνη. Η λειτουργία είναι παρόμοια μ’ αυτή που γνωρίζουν οι κάτοχοι smartphone και tablets της Samsung, και όπως αναφέρει η Apple επιτρέπει στο χρήστη “να βλέπει μια προεπισκόπηση του σημείου πριν προχωρήσει σε μια ενέργεια”.

Βλέπουμε ακόμα καλύτερες δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης με υποστήριξη για πρώτη φορά του προτύπου Wi-Fi 6E ενώ η σύνδεση με 5G δίκτυα είναι συμβατή με “περισσότερα δίκτυα 5G σε όλο τον κόσμο”. Οι χρωματικές επιλογές παραμένουν οι ίδιες – μόνο ασημί και Space Grey ενώ ο αποθηκευτικός χώρος εξακολουθεί να φτάνει τα 2TB. Όπως και πριν, οι εκδόσεις των 128GB, 256GB και 512GB έρχονται με 8GB RAM, ενώ τα iPad Pro με 1TB και 2TB ανεβάζουν τη μνήμη στα 16GB.

Η Apple επιμένει στην ίδια σειρά αξεσουάρ, αλλά παραδόξως, το Magic Keyboard του iPad Pro δεν αποκτά τη σειρά των function keys που υπάρχει στο πληκτρολόγιο του νέου entry-level iPad. Και ενώ η κάμερα του βασικού iPad είναι τώρα τοποθετημένη για οριζόντιο προσανατολισμό, ένα σημείο πολύ πιο βολικό για βιντεοκλήσεις, το iPad Pro εξακολουθεί να την έχει στην κορυφή όταν ο χρήστης το κρατά σε κατακόρυφη θέση.

Το νέο iPad Pro διατηρεί τον ίδιο σχεδιασμό που χρησιμοποιεί η Apple από το 2018, όταν η εταιρεία αφαίρεσε για πρώτη φορά το home button προκειμένου να μεγιστοποιήσει την επιφάνεια της οθόνης. Βεβαίως αυτός ο σχεδιασμός απέχει αρκετά από το να είναι ένα “all-screen design”, όπως αναφέρει η Apple, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αξιοσημείωτα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης, με τη σειρά να κλείνει 4 χρόνια με τον ίδιο σχεδιασμό.

large_2x.mp4

Λειτουργία Hover 

Η Apple δήλωσε ότι το iPadOS 16, η τελευταία μεγάλη ενημέρωση λογισμικού για την πλατφόρμα, θα κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας το Stage Manager. Το Stage Manager περιγράφεται ως “ένας νέος τρόπος για multitasking και να κάνετε πράγματα με ευκολία”, αλλά δεν έτυχε καλής υποδοχής από ορισμένους power users του iPad κατά τη διάρκεια των beta δοκιμών, με πολλές επικρίσεις για την απόδοσή του. Η Apple ανταποκρίθηκε σε ορισμένα από τα σχόλια για τη λειτουργία καθυστερώντας την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης και επεκτείνοντας τη λειτουργία για την υποστήριξη περισσότερων μοντέλων iPad. 

Όπως ισχύει και για το απλό iPad 10ης γενιάς που ανακοινώθηκε παράλληλα σήμερα, έτσι και το νέο iPad Pro θα έρθει στην αγορά με σημαντικά μεγαλύτερη τιμή από τον προκάτοχό του. Ενδεικτικά με μια ματιά στο Apple Store Ιταλίας, βλέπουμε ότι το αρχικό μοντέλο των 11 ιντσών με 128GB αποθηκευτικό χώρο κοστίζει €1069, φτάνοντας τα €2449 για το μοντέλο των 2TB. Αντίστοιχα το μοντέλο των 12,9” έρχεται με τιμή €1469 για το μοντέλο των 128GB, με ανώτερη τιμή αυτή των €2849 για την έκδοση με τα 2TB. Στη χώρα μας οι τιμές αναμένεται να είναι ακόμα υψηλότερες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό