24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

iPad Air 2026: Τα πάνελ OLED θα παρέχονται από τη Samsung

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple θα επιλέξει τη Samsung Display ως τον κύριο προμηθευτή πάνελ OLED για το νέο iPad Air, κυρίως λόγω της μεγάλης παραγωγικής ικανότητας σε σύγκριση με την αντίπαλη LG Display, αναφέρει το The Elec.

Η Samsung προμηθεύει ήδη την Apple με πάνελ OLED για το νέο M4 iPad Pro, το οποίο διαθέτει διπλό σχεδιασμό για βελτιωμένη φωτεινότητα και απόδοση ενέργειας. Η σημερινή έκθεση προσθέτει ότι η Apple θα φέρει ένα πάνελ OLED στο iPad Air μαζί με το iPad mini το 2026.

Η σειρά A3 της Samsung Display, η οποία παράγει μαζικά πάνελ OLED για το iPhone και το iPad Pro‌, έχει δυναμικότητα παραγωγής 135.000 μονάδων το μήνα. Συγκριτικά, οι σειρές E6-1~3 της LG Display, που παράγουν OLED για το iPhone, έχουν χωρητικότητα μόνο 45.000 μονάδες το μήνα και η σειρά E6-4, που παράγει OLED για το iPad, έχει χωρητικότητα μόλις 15.000 μονάδες κάθε μήνα.

Τα σχέδια της Apple για μετάβαση των οθονών iPad mini και iPad Air σε οθόνες OLED είναι πλέον κοινό μυστικό.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Omdia, το iPad Air αναμένεται να υιοθετήσει οθόνη OLED το 2026, με το iPad mini να ακολουθεί το 2027.

Ωστόσο, το ET News της Κορέας και το ZDNET Korea αναφέρουν ότι τα δύο μοντέλα θα ενημερωθούν με οθόνες OLED ταυτόχρονα, αν και υπάρχει πιθανότητα η Apple να καθυστερήσει την αναβάθμιση OLED του iPad Air 13 ιντσών μέχρι το 2027. Ενώ το OLED iPad Air αναμένεται να διατηρήσει την οθόνη 11 ιντσών, η οθόνη του iPad mini θα μπορούσε να αυξηθεί σε μέγεθος από 3 σε 8 ίντσες.

Σε αντίθεση με τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad Pro, τα οποία χρησιμοποιούν πάνελ OLED διπλής στοίβας LTPO, το iPad mini και το iPad Air αναμένεται να διαθέτουν πάνελ LTPS μίας στοίβας. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι οθόνες μπορεί να είναι πιο σκοτεινές και να συνεχίσουν να στερούνται τεχνολογίας ProMotion. Όμως, οι χαμηλότερες προδιαγραφές μειώνουν και το κόστος κατασκευής.

Η LG Display έχει προβάδισμα στη μαζική παραγωγή tandem OLED, αλλά αυτό το πλεονέκτημα είναι απίθανο να μεταφερθεί στο iPad Air. Η σημερινή κορεατική έκθεση ανέφερε μια πηγή του κλάδου που εικάζει ότι εφόσον η Apple χρειάζεται να αυξήσει τις πωλήσεις του OLED ‌iPad Air‌, πιθανότατα θα προτιμήσει την οθόνη Samsung, η οποία μπορεί να παράγει αξιόπιστα μεγάλες ποσότητες πάνελ OLED μιας στοίβας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό