33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.

Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα iMessages και SMS, συμπεριλαμβανομένων emoji και Tapbacks, ενώ βρίσκονται εκτός εμβέλειας δικτύων κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi.

Το CNET συναντήθηκε με τον ανώτερο διευθυντή μάρκετινγκ προϊόντων πλατφόρμας της Apple, Kurt Knight, αυτή την εβδομάδα για μια πρώιμη ματιά στο πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό, ενώ το iJustine πρόσφερε μια παρόμοια περιγραφή του.

Όταν το τηλέφωνό σας εντοπίσει ότι βρίσκεται εκτός της εμβέλειας των επίγειων δικτύων, θα λάβετε μια αναδυόμενη ειδοποίηση που προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες με δυνατότητα δορυφόρου, όπως το Emergency SOS, την Οδική Βοήθεια, το Find My και τώρα τα Μηνύματα.

Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα μέσω δορυφόρου απευθείας από την εφαρμογή Messages όταν είναι εκτός του επίγειου δικτύου, με το iOS να εμφανίζει μια κάρτα που θα σας βοηθήσει να κατευθύνετε το iPhone σας προς έναν διαθέσιμο δορυφόρο.

Από εκεί, λειτουργεί ακριβώς όπως λειτουργεί μια κανονική συνομιλία Messages και μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα, emoji και Tapbacks. Τα μηνύματα συνομιλίας που αποστέλλονται μέσω iMessage είναι επίσης κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο όταν αποστέλλονται μέσω δορυφόρου.

Τα iMessages μπορούν να σταλούν αμφίδρομα  μέσω δορυφόρου, αλλά υπάρχουν περιορισμοί στα SMS λόγω του όγκου των διαφημιστικών και αυτοματοποιημένων μηνυμάτων που έρχονται μέσω αυτού του πρωτοκόλλου.

Οι επαφές έκτακτης ανάγκης και τα καθορισμένα μέλη της οικογένειάς σας θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω SMS ανά πάσα στιγμή, αλλά για όλες τις άλλες επαφές, θα χρειαστεί να στείλετε το πρώτο μήνυμα SMS μέσω δορυφόρου, το οποίο στη συνέχεια θα τους επιτρέψει να απαντήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

αρά την υποστήριξη Rich Communication Services (RCS) που θα κυκλοφορήσει στο iOS 18 αργότερα αυτό το έτος, τα Messages μέσω δορυφόρου δεν θα λειτουργούν αρχικά με το RCS. Ο Knight λέει ότι το πρωτόκολλο ‌RCS δεν έχει ακόμη βελτιστοποιηθεί σε αρκετά μικρό μέγεθος ώστε να λειτουργεί μέσω δορυφορικής σύνδεσης, τουλάχιστον όσον αφορά την Apple.

Όπως και με τις άλλες δορυφορικές υπηρεσίες της Apple, το Messages μέσω δορυφόρου θα ξεκινήσει αρχικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες με iOS 18 πριν επεκταθεί αργότερα σε άλλες χώρες.

Οι δορυφορικές υπηρεσίες της Apple λειτουργούν στο iPhone 14 και μεταγενέστερα, και ενώ η Apple έχει δηλώσει ότι τελικά θα χρεώσει για δορυφορικές υπηρεσίες, συνεχίζει να τις προσφέρει χωρίς χρέωση προς το παρόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό