26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

iOS 18: Τι αλλαγές να περιμένετε στο CarPlay

Ειδήσεις Ελλάδα

Το iOS 18 θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple (WWDC) σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και η ενημέρωση θα περιλαμβάνει ορισμένες νέες δυνατότητες για το CarPlay.

Η πρώτη beta του iOS 18 πιθανότατα θα διατεθεί στα μέλη του Προγράμματος προγραμματιστών της Apple αμέσως μετά την κεντρική ομιλία του WWDC στις 10 Ιουνίου και μια δημόσια beta θα κυκλοφορήσει λογικά τον Ιούλιο, επιτρέποντας στους χρήστες iPhone να δοκιμάσουν τις νέες δυνατότητες του CarPlay. Ως συνήθως, η ενημέρωση θα πρέπει να κυκλοφορήσει ευρέως τον Σεπτέμβριο.

Νέες δυνατότητες προσβασιμότητας

Σε ένα δελτίο Τύπου νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple τόνισε τρεις νέες δυνατότητες προσβασιμότητας που έρχονται στο CarPlay ως μέρος του iOS 18:

Φωνητικός έλεγχος: Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται στο CarPlay και να ελέγχουν εφαρμογές μόνο με τη φωνή τους.Φίλτρα χρωμάτων: Αυτή η δυνατότητα θα κάνει τη διεπαφή CarPlay οπτικά πιο εύκολη στη χρήση για άτομα με αχρωματοψία.Αναγνώριση ήχου: Αυτή η λειτουργία θα επιτρέψει σε οδηγούς ή επιβάτες που είναι κωφοί ή βαρήκοοι να λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο CarPlay για ήχους που σχετίζονται με την οδήγηση, όπως κόρνες και σειρήνες αυτοκινήτου.

Και οι τρεις αυτές λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες σε iPhone και iPad.

CarPlay επόμενης γενιάς

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η Apple έκανε την πρώτη προεπισκόπηση του CarPlay επόμενης γενιάς στο WWDC 2022 και δεν έχει ακόμη γίνει διαθέσιμο σε κανένα όχημα.

Ο ιστότοπος της Apple αναφέρει ότι τα πρώτα μοντέλα οχημάτων με CarPlay επόμενης γενιάς θα “φτάσουν το 2024”, αλλά τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Η Aston Martin και η Porsche έκαναν προεπισκόπηση των σχεδίων CarPlay επόμενης γενιάς τον Δεκέμβριο, αλλά η Aston Martin έμεινε σιωπηλή από τότε και η Porsche συνεχίζει να κυκλοφορεί οχήματα χωρίς CarPlay επόμενης γενιάς.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει φαινομενικά αντιστρέψει την πορεία της για την υιοθέτηση του CarPlay επόμενης γενιάς, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που παρουσιάστηκε από την Apple στο WWDC 2022.

Σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι το CarPlay επόμενης γενιάς θα κάνει το ντεμπούτο του με το iOS 18, αλλά θα μπορούσε να είναι συμβατό και με ορισμένες εκδόσεις iOS 17.

Η Apple είπε ότι η επόμενη γενιά CarPlay θα έχει βαθύτερη ενοποίηση με το πάνελ οργάνων ενός οχήματος, τα κλιματιστικά, το ραδιόφωνο FM και πολλά άλλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό