32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

iOS 18: Οι προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα έρθουν στο Siri μέχρι το 2025

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple σχεδιάζει μια σημαντική αναβάθμιση με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για το Siri στο iOS 18 αλλά αυτή φαίνεται πως θα έρθει με ενημέρωση μέσα στο 2025.

Ο Mark Gurman του Bloomberg λέει ότι η ενημέρωση θα επιτρέψει στη Siri να ελέγχει όλες τις μεμονωμένες λειτουργίες σε εφαρμογές για πρώτη φορά, επεκτείνοντας το φάσμα των λειτουργιών που μπορεί να τρέξει ο προσωπικός βοηθός.

Το Siri θα μπορεί να κάνει πράγματα όπως είναι το άνοιγμα συγκεκριμένων εγγράφων, η μετακίνηση μιας σημείωσης από έναν φάκελο στον άλλο, η διαγραφή ενός email, η σύνοψη ενός άρθρου, η αποστολή ενός συνδέσμου ιστού μέσω email και το άνοιγμα ενός συγκεκριμένου ιστότοπου ειδήσεων στο Apple News. Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει τι κάνουν οι άνθρωποι στις συσκευές τους, ενεργοποιώντας αυτόματα τις λειτουργίες του Siri.

Για να συμβεί αυτό, οι μηχανικοί της Apple έπρεπε να χρησιμοποιήσουν νέα αρχιτεκτονική στο υποκείμενο λογισμικό της Siri με μεγάλα μοντέλα γλώσσας ή LLM, η οποία είναι επίσης η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για chatbots όπως το ChatGPT.

Η Apple εργάζεται για μια συμφωνία με την OpenAI για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας ChatGPT της OpenAI στο iOS 18, και βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την Google για την ενσωμάτωση του Gemini, αλλά η λειτουργικότητα του Siri πιθανότατα βασίζεται στο project LLM της ίδιας της Apple.

Κατά την κυκλοφορία, η νέα λειτουργία Siri θα περιοριστεί στις εφαρμογές της Apple και θα μπορεί να ανταποκρίνεται μόνο σε μία εντολή κάθε φορά. Τελικά, η Apple θέλει το Siri να μπορεί να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές εντολές, όπως η λήψη μιας φωτογραφίας και στη συνέχεια η αποστολή της σε κάποιον σε ένα μήνυμα.

Ενώ οι δυνατότητες του Siri θα παρουσιαστούν στο WWDC 2024, η Apple φέρεται να μην σκοπεύει να τις κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, όταν το iOS 18 θα δει μια πρώτη κυκλοφορία. Αντίθετα, το Siri θα αναθεωρηθεί σε μια μελλοντική ενημέρωση του iOS 18 που πρόκειται να παρουσιαστεί το 2025.

Οι βασικές εργασίες AI στο iOS 18 θα υποβάλλονται σε επεξεργασία on device, αλλά οι πιο προηγμένες δυνατότητες θα βασίζονται στους διακομιστές cloud της Apple. Ο Gurman είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Apple θα τροφοδοτούσε όλες τις αρχικές λειτουργίες iOS 18 on device χωρίς να βασίζεται στην τεχνολογία cloud για να διαφυλάξει το απόρρητο, αλλά οι φήμες έχουν αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης iOS 18 στη συσκευή θα απαιτούν σε μεγάλο βαθμό ένα iPhone 15 Pro ή νεότερο για να λειτουργήσει και ένα M1 ή μεταγενέστερο για iPadOS 18 και macOS 15.

Σύμφωνα με το The Information, οι διακομιστές AI της Apple θα τροφοδοτούνται από τσιπ M2 Ultra και M4, με την Apple να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Secure Enclave για «να βοηθήσει στην απομόνωση των δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία στους διακομιστές της, ώστε να μην είναι ορατά από το ευρύτερο σύστημα ή Apple.” Ο Gurman λέει ότι η Apple θα παρέχει επίσης στους πελάτες μια “έξυπνη αναφορά” που θα εξηγεί πώς διατηρούνται ασφαλείς οι πληροφορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό