28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

iOS 18: Θα μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση για εφαρμογή κάμερας τρίτου κατασκευαστή στην οθόνη κλειδώματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Το iOS 18 περιλαμβάνει ένα νέο πλαίσιο LockedCameraCapture για προγραμματιστές, το οποίο θα φέρει ορισμένες χρήσιμες νέες δυνατότητες σε εφαρμογές τρίτων με λειτουργίες κάμερας.

Η ενημέρωση θα επιτρέψει να ανοίξει μια εφαρμογή κάμερας τρίτου κατασκευαστή απευθείας από την οθόνη κλειδώματος.

Η επέκταση του Κέντρου Ελέγχου στο iOS 18 επιτρέπει την προσθήκη εφαρμογών τρίτων για γρήγορη πρόσβαση, ενώ ενσωματώνεται τόσο με την οθόνη κλειδώματος όσο και με το Action Button. Με αυτήν την ενοποίηση, εφαρμογές κάμερας τρίτων, όπως το Halide, θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα κουμπί κάμερας, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να προστεθεί στο Κέντρο Ελέγχου και να αποθηκευτεί στη νέα συλλογή του.

Τα τυπικά κουμπιά γρήγορης πρόσβασης Κάμερα και Φακός της οθόνης κλειδώματος μπορούν να αντικατασταθούν με άλλες ενσωματώσεις του Κέντρου Ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενώ το κουμπί Ενέργεια μπορεί να ρυθμιστεί σε στοιχείο ελέγχου.

Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα όλης αυτής της διασύνδεσης είναι η επιλογή να έχετε ένα κουμπί γρήγορης πρόσβασης κάμερας για μια εφαρμογή κάμερας τρίτου κατασκευαστή στην οθόνη κλειδώματος, αντί να περιορίζεται στην ενσωματωμένη κάμερα της Apple.

Επιπλέον, με το συγκεκριμένο πλαίσιο LockedCameraCapture, η εφαρμογή κάμερας τρίτου κατασκευαστή θα μπορεί να ανοίξει σε λειτουργία κάμερας ενώ ένα iPhone είναι κλειδωμένο, μιμούμενος τη λειτουργικότητα που είναι διαθέσιμη με την τυπική εφαρμογή Κάμερα.

Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο LockedCameraCapture για να δημιουργήσετε μια επέκταση που επιτρέπει στους χρήστες να εκκινούν την εμπειρία κάμερας της εφαρμογής σας και να καταγράφουν γρήγορα περιεχόμενο όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Αυτή η επέκταση κάνει την εμπειρία της κάμερας προσβάσιμη σε άτομα από το Κέντρο Ελέγχου, την Οθόνη κλειδώματος ή το κουμπί Ενέργεια.

Το πλαίσιο επιτρέπει ένα κουμπί που ανοίγει απευθείας στην κάμερα μιας εφαρμογής, ακόμα κι αν η κάμερα δεν είναι η μόνη δυνατότητα της εφαρμογής. Το Instagram, το Snapchat, το TikTok και παρόμοια κοινωνικά δίκτυα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την επιλογή για να δημιουργήσουν ένα κουμπί κάμερας Control Center που θα μπορεί να προστεθεί στην οθόνη κλειδώματος που θα επιτρέπει τη γρήγορη λήψη φωτογραφιών και βίντεο που θα μπορούσαν να μεταφορτωθούν μετά το ξεκλείδωμα μιας συσκευής.

Οι προγραμματιστές θα πρέπει να προσθέσουν αυτό το πλαίσιο στις εφαρμογές τους, επομένως είναι μια δυνατότητα που θα αρχίσουμε να βλέπουμε σε δράση μετά τη δημόσια κυκλοφορία του iOS 18 αυτό το φθινόπωρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό