32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple σχεδιάζει να εισαγάγει νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των Έξυπνων απαντήσεων για μηνύματα και ενός εργαλείου δημιουργίας ρετουσάρισμα για φωτογραφίες στο iOS 18, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Ένα νέο άρθρο από το AppleInsider αποκάλυψε σήμερα ορισμένες περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με αρκετές από τις ευρέως αναμενόμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης του iOS 18. Το Siri φημολογείται ότι θα λάβει ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως:

Βελτιωμένες αποκρίσεις: Σημαντικά ενημερωμένες δυνατότητες δημιουργίας αποκρίσεων με ένα νέο πλαίσιο έξυπνης απόκρισης που λαμβάνει υπόψη οντότητες όπως άτομα, εταιρείες, συμβάντα ημερολογίου, τοποθεσίες, ημερομηνίες και άλλα.Βελτιωμένες φωνές: “Πιο φυσικές” φωνές με καλύτερη λειτουργία μετατροπής κειμένου σε ομιλία.Χειριστήρια πολυμέσων μεταξύ συσκευών: Χρησιμοποιήστε το Siri σε μια συσκευή για να ελέγξετε την αναπαραγωγή σε μια άλλη, όπως μέσω του Apple Watch για το Apple TV. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν αναμένεται να φτάσει αργότερα το 2024.Catch Up: Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν μια επισκόπηση των πρόσφατων ειδοποιήσεών τους μέσω ‌Siri‌.

Μια σειρά από άλλες λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI είναι επίσης στα σκαριά για συγκεκριμένες εφαρμογές στο iOS 18:

Έξυπνες απαντήσεις: Επιτρέπει στους χρήστες να απαντούν σε μηνύματα και email με απαντήσεις κειμένου που δημιουργούνται αυτόματα.Μεταγραφή και σύνοψη: Νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την εφαρμογή Notes που επιτρέπουν στους χρήστες να επεξεργάζονται ήχο στην εφαρμογή, να μεταγράφουν ήχο και να συνοψίζουν κείμενο.Σημειώσεις μαθηματικών: Υποστήριξη για σωστή μαθηματική σημειογραφία στην εφαρμογή Σημειώσεις με ενσωμάτωση εφαρμογής Αριθμομηχανή. Τα Math Notes θα επιτρέψουν στην εφαρμογή Notes να αναγνωρίζει μαθηματικές εξισώσεις και να βρίσκει λύσεις και να δημιουργεί γραφήματα.Προβλέψεις μαθηματικών πληκτρολογίου: Βελτιώσεις εισαγωγής για τα μαθηματικά που επιτρέπουν την ολοκλήρωση σύνθετων μαθηματικών παραστάσεων όταν αναγνωρίζονται ως μέρος της εισαγωγής κειμένου, παρόμοια με τη συμπλήρωση προγνωστικού κειμένου ή ενσωματωμένου κειμένου.Clean Up: Αφαιρέστε αντικείμενα από φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό το εργαλείο θα αντικαταστήσει την τρέχουσα λειτουργία “Ρετουσάρισμα” της Apple.Generative Playground: Εφαρμογή που χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία και την επεξεργασία εικόνων με μια επέκταση εφαρμογής iMessage. Προς το παρόν έχει σχεδιαστεί μόνο για εσωτερικά περιβάλλοντα δοκιμών της Apple, αλλά υποδεικνύει ότι υπάρχουν σχέδια που θα επιτρέψουν στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες και στη συνέχεια να τις μοιράζονται μέσω του iMessage. Αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με φημολογούμενα σχέδια που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένα emoji.

Το visionOS 2 προφανώς θα αποκτήσει επίσης ένα βελτιωμένο μοντέλο πρόβλεψης κειμένου χάρη στην ενσωμάτωση με το Transformer LM της Apple, καθώς και ένα επανασχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας Voice Commands.

Αναφέρεται επίσης ότι έχουν προγραμματιστεί ενημερώσεις στις εφαρμογές Ημερολόγιο και Freeform, καθώς και στις Ρυθμίσεις συστήματος για macOS.

Η επιλογή νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης της Apple αναμένεται να γίνει προεπισκόπηση κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας WWDC της εταιρείας στις 10 Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό