20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

iOS 17: Τα iPhone με κλειδωμένη οθόνη θα γίνονται Smart Home Displays

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια ενημερωμένη διεπαφή οθόνης κλειδώματος στο iOS 17 θα μετατρέπει το iPhone σε μια «smart home display», σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται και είναι τοποθετημένη σε οριζόντιο προσανατολισμό, θα εμφανίζει πληροφορίες που περιλαμβάνουν συναντήσεις ημερολογίου, δεδομένα καιρού, ειδοποιήσεις και άλλα, γενόμενη κόμβος οικιακών δεδομένων.

Παραδείγματος χάρη, με το iPhone συνδεδεμένο σε μια βάση φόρτισης MagSafe σε οριζόντιο προσανατολισμό, θα εμφανίζεται η διεπαφή έξυπνου σπιτιού, μιμούμενη μια συσκευή όπως το Echo Show ή το Google Nest Hub. Η λειτουργικότητα θα βασίζεται στις επιλογές widget που πρόσθεσε η Apple στην οθόνη κλειδώματος στο iOS 16.

Η Apple θέλει να κάνει τα iPhone πιο χρήσιμα όταν δεν χρησιμοποιούνται ενεργά και είναι τοποθετημένα σε κάποια επιφάνεια. Σχεδιάζει, δε, να χρησιμοποιήσει ένα σκούρο φόντο με πιο ανοιχτόχρωμο κείμενο για να διευκολύνει την ανάγνωση των πληροφοριών στην οθόνη.

Η Apple αναπτύσσει επίσης μια οριζόντια διεπαφή για το iPad, αλλά μπορεί να μην είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στο iOS 17, και η εταιρεία εργάζεται επίσης σε ένα φθηνότερο tablet που θα προσκολλάται μαγνητικά σε τοίχους και βάσεις για να χρησιμοποιείται ως home hub.

Το iOS 17 πρόκειται να ανακοινωθεί στην κεντρική εκδήλωση της 5ης Ιουνίου του WWDC 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό