22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

iOS 17: Με Live Voicemail, NameDrop, StandBy

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple παρουσίασε το νέο λογισμικό της, iOS 17, στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της WWDC 2023, με το πρώτο preview να κυκλοφορεί άμεσα και την πρώτη δημόσια έκδοση beta τον επόμενο μήνα.

Το iOS 17 έρχεται με πολλές μικρές βελτιώσεις, χωρίς κάποια τεράστια αλλαγή, αλλά με χρήσιμες προσθήκες. Φέρνει Live Voicemail, που σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται να σηκώσετε το τηλέφωνο εάν δε γνωρίζετε αυτόν που καλεί. Θα το κάνει αυτό για εσάς και θα εμφανίζει ζωντανό κυλιόμενο κείμενο με όσα λέει ο συνομιλητής για να αποφασίσετε εάν θέλετε να μιλήσετε ή όχι. Οι κλήσεις που προσδιορίζονται ως ανεπιθύμητες από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν θα εμφανίζονται ως Ζωντανό φωνητικό ταχυδρομείο και θα απορρίπτονται αμέσως.

Ακόμα, έχουμε τη νέα προσαρμόσιμη οθόνη κλήσης, την οποία η Apple αποκαλεί Contact Posters. Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισής τους, ενώ λειτουργούν και με εφαρμογές τρίτων και χρησιμοποιούνται επίσης όταν θέλετε να μοιραστείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με κάποιον μέσω μιας νέας δυνατότητας που ονομάζεται NameDrop. Επιπλέον, το SharePlay μπορεί πλέον να μοιράζεται μια ταυτόχρονη ροή μουσικής/βίντεο σε δύο συσκευές.

Το FaceTime υποστηρίζει πλέον την υποβολή μηνυμάτων ήχου και βίντεο, για όταν καλείτε κάποιον και δεν είναι διαθέσιμος. Οι κλήσεις FaceTime λαμβάνουν επίσης αντιδράσεις βίντεο: καρδιές, μπαλόνια, πυροτεχνήματα, ακτίνες λέιζερ, βροχή και πολλά άλλα. Αυτά ενεργοποιούνται με απλές κινήσεις και θα υποστηρίζονται και σε εφαρμογές τρίτων. Πλέον μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις στην Apple TV σας – ή να ξεκινήσετε μια κλήση στο iPhone σας και στη συνέχεια να την μεταφέρετε στην Apple TV.

Η εφαρμογή Journal, ακόμα, έχει να κάνει με το ημερολόγιο, το οποίο «έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευημερία», σύμφωνα με την Apple. Οι προτάσεις για το τι να γράψετε στο ημερολόγιο επιμελούνται από την πρόσφατη δραστηριότητά σας, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, ατόμων, τοποθεσιών και προπονήσεων, διευκολύνοντας την έναρξη μιας καταχώρισης.

Το πληκτρολόγιο λαμβάνει νέα αυτόματη διόρθωση με βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη, ενσωματωμένες προβλέψεις και ένα νέο μοντέλο αναγνώρισης ομιλίας. Το iMessage έχει βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης με φίλτρα, δυνατότητα μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων, υποστήριξη για ενημέρωση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο εντός εφαρμογής, βελτιωμένα αυτοκόλλητα emoji και ζωντανά αυτοκόλλητα με θέματα που αφαιρούνται από φωτογραφίες.

Επιπλέον, το Check In είναι ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που αναλαμβάνει τη αγγαρεία του check-in με μέλη της οικογένειας όταν ταξιδεύετε. Μόλις ξεκινήσετε ένα Check In, ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας θα ειδοποιηθεί αυτόματα όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Εάν δεν προχωράτε προς τον προορισμό, η επιλεγμένη επαφή θα λάβει την τοποθεσία της συσκευής σας, το επίπεδο μπαταρίας και την κατάσταση της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας.

Το StandBy είναι, σύμφωνα με την Apple, η νέα της εμπειρία πλήρους οθόνης που εμφανίζεται όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας σε ένα κομοδίνο ή, ας πούμε, στην κουζίνα σας ή σε ένα γραφείο σε οριζόντια λειτουργία. Εμφανίζει όμορφα ρολόγια, αγαπημένες φωτογραφίες ή γραφικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Smart Stacks, τα οποία εμφανίζουν τα σωστά γραφικά στοιχεία τη σωστή στιγμή. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για Ζωντανές Δραστηριότητες, Siri, εισερχόμενες κλήσεις και μεγαλύτερες ειδοποιήσεις, για να βοηθήσετε στη χρηστικότητα όταν τις βλέπετε εξ αποστάσεως.

Το «Hey Siri» δεν είναι πλέον απαιτούμενο για να επικαλεστούμε τον φωνητικό βοηθό της Apple. Στο iOS 17, το διακριτικό κλήσης του βοηθού είναι απλώς “Siri”. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για εντολές back-to-back, κάτι που έχει ο Βοηθός Google εδώ και χρόνια, επομένως είναι καλοδεχούμενο.

Τα Maps της Apple υποστηρίζουν πλέον χάρτες εκτός σύνδεσης και, τέλος, το Safari προσθέτει μεγαλύτερη προστασία για την Ιδιωτική περιήγηση, η εφαρμογή Υγεία έχει ένα νέο σύνολο λειτουργιών ψυχικής υγείας και η Apple Music παρουσιάζει Συνεργατικές λίστες αναπαραγωγής που μπορείτε να απολαύσετε με τους φίλους σας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό