20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

iOS 16: Τρέχει στο 81% όλων των iPhone

Ειδήσεις Ελλάδα

Το λογισμικό iOS της Apple ανέκαθεν έφτανε πιο γρήγορα στις συσκευές από ότι το Android και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο έχει διαφορετικά skin κατασκευαστών που πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα έκδοση. Εννοείται πως βοηθάει και το γεγονός ότι η Apple κατασκευάζει η ίδια τόσο το hardware όσο και το software.

Το iOS 16, λοιπόν, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι ήδη στο 81% των iPhone που κυκλοφορούν. Αν περιοριστούμε, δε, μόνο σε iPhone που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό αυξάνεται στο 90%.

Το 13% όλων των iPhone (και το 8% από αυτά που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια) τρέχουν iOS 15 και τα υπόλοιπα κάποια προηγούμενη έκδοση.

Από την πλευρά των tablet, το 71% όλων των iPad είναι ήδη σε iPadOS 16, ενώ το 20% σε iPadOS 15. Για τα iPads που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το iPadOS 16 ανεβαίνει στο 76%, ακολουθούμενο από το iPadOS 15 με 18%.

Συγκριτικά, οι πιο πρόσφατοι αριθμοί από την Google έφτασαν τον Απρίλιο και έδειξαν ότι το Android 13, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, έφτασε το 12% όλων των συσκευών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό