22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

iOS 14.5: Πως χρησιμοποιείται η λειτουργία αποκλεισμού για εφαρμογές που παρακολουθούν τους χρήστες – Apple

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι εφαρμογές θα πρέπει πλέον να ζητούν την άδεια του χρήστη κατά την εγκατάσταση προτού καταγράψουν οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Εδώ και λίγες ώρες, η Apple διαθέτει την επόμενη ενημέρωση του iOS η οποία ενσωματώνει μια πολύ σημαντική λειτουργία, η οποία έχει αποτελέσει τη βάση της έντονης αντιπαράθεσης της Apple με το Facebook. Η ασφάλεια απορρήτου είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο κάθε χρήστη όπως αναφέρει η Apple και στο iOS 14.5 υπάρχουν νέες δυνατότητες απορρήτου που μπορεί να εξασφαλίσουν υψηλότερο επίπεδο ιδιωτικότητας. Η νέα λειτουργία ονομάζεται App Tracking Transparency.

Πολλές εφαρμογές δεν παρακολουθούν τις κινήσεις του χρήστη μόνο μέσα στην εφαρμογή, αλλά παρακολουθούν τη δραστηριότητα του χρήστη και εκτός της εφαρμογής. Με άλλα λόγια, αφού ο χρήστης κλείσει την εφαρμογή, οι κινήσεις του μπορεί να παρακολουθούνται από εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου Facebook κι άλλες παρόμοιες εφαρμογές εμφανίζουν διαφημίσεις σχετικές με αυτά που αναζητούσαν ή κοιτούσαν οι χρήστες στο διαδίκτυο.

Πριν από την έκδοση 14.5 του iOS, ο χρήστης μπορούσε να απενεργοποιήσει την παρακολούθηση για όλες τις εφαρμογές μέσα από τις Ρυθμίσεις Απορρήτου. Η νέα έκδοση του iOS επιτρέπει στον χρήστη να είναι πιο συγκεκριμένος. Κατά την εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής, θα εμφανίζεται μήνυμα το οποίο θα ρωτάει τον χρήστη αν θέλει η συγκεκριμένη εφαρμογή να τον παρακολουθεί.

Στη σελίδα παρακολούθησης μέσα στις Ρυθμίσεις, ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει ποιες εφαρμογές έχουν ζητήσει σχετική άδεια αλλά και να αλλάξει τις ρυθμίσεις αυτές. Ανά πάσα στιγμή ο χρήστης μπορεί να επιτρέψει ή να ανακαλέσει μία άδεια παρακολούθησης για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Την ίδια στιγμή φυσικά, θα συνεχίσει να υφίσταται και η λειτουργία κατά την οποία ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει την παρακολούθηση για όλες τις εφαρμογές, τόσο αυτές που έχουν ήδη εγκατασταθεί όσο και αυτές που θα προστεθούν στο μέλλον.

 

5

1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό