20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

Ειδήσεις Ελλάδα

To Project Taara της Alphabet, της μητρικής της Google, φέρνει ταχύτητες 20 Gbps στο Internet με τη χρήση laser. H υψηλών ταχυτήτων σύνδεση στο Internet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αντί για τη χρήση της οπτικής ίνας, το Project Taara εκπέμπει με τη χρήση laser, Internet μέγιστης ταχύτητας 20 Gbps σε αποστάσεις μέχρι και 5 χιλιομέτρων. Στις δοκιμές που έγιναν από την Alphabet στην υποσαχάρια Αφρική, για χρονικό διάστημα 20 ημερών, όγκος δεδομένων 700 ΤΒ μεταδόθηκε με σχεδόν 100% επιτυχία.

Για την ολοκλήρωση του όλου Project, η Alphabet συνεργάστηκε με την Liquid Intelligent Technologies σε περιοχές κοντά στο Κονγκό, όπου αντί να χρησιμοποιηθούν 400 χιλιόμετρα οπτικών ινών, έγινε χρήση της τεχνολογίας του Project Taara με τα lasers, με πολύ μικρότερο κόστος και υψηλή απόδοση.

Υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση της τεχνολογίας αυτής, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες και η παρουσία ζώων ανάμεσα στον πομπό και τον δέκτη, αλλά η Alphabet δοκιμάζει εναλλακτικές που θα εξαλείψουν τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό