20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Intel: Μείωση των εσόδων κατά 32% το δ’ τρίμηνο του 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Μείωση των εσόδων της κατά 32% στα 14 δισ. δολάρια ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο 2022 η Intel, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα ύψους 14,46 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, εκτιμά πως τα έσοδά της το α’ τρίμηνο του 2023 θα μειωθούν περαιτέρω, μεταξύ 10,5 και 11,5 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 13,93 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η εταιρεία βασίζει την εκτίμησή της για τις προοπτικές του α’ τριμήνου 2023 στην επιδείνωση της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ προβλέπει ότι οι πελάτες των data centers θα επιβραδύνουν τις αγορές τους εν μέσω φόβων για παγκόσμια ύφεση. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Επιπλέον, η Intel ανακοίνωσε πως η ζήτηση των καταναλωτών για ηλεκτρονικά προϊόντα μειώθηκε σημαντικά μετά από δύο χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

Η συρρίκνωση της ζήτησης για υπολογιστές πίεσε επίσης τον τομέα More Personal Computing της Microsoft Corp, ο οποίος περιλαμβάνει τα Windows, τις συσκευές και τα έσοδα από την αναζήτηση, οδηγώντας σε πτώση 19% τον τομέα αυτόν.

Στο μεταξύ, η αγορά των data centers έχει επίσης υποχωρήσει από την ανάπτυξη που έτρεχε σε διψήφια ποσοστά, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν το κόστος για να ξεπεράσουν την οικονομική επιβράδυνση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό