28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Intel και Qualcomm δεν θα μπορούν να πουλήσουν πλέον επεξεργαστές στη Huawei!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να ανακάλεσε τις άδειες της Qualcomm και της Intel να πωλούν επεξεργαστές στη Huawei, σύμφωνα με νέα έκθεση του Reuters. Παρόλο που το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι “ανακάλεσε ορισμένες άδειες για εξαγωγές προς τη Huawei”, δεν κατονόμασε συγκεκριμένα τις εταιρείες.

Παρόλα αυτά, αν η αναφορά είναι ακριβής, αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι η Huawei δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί επεξεργαστές ούτε από την Qualcomm ούτε από την Intel στο μέλλον, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να κατασκευάσει άλλα laptops, εκτός και αν υπάρχει κάποια λύση που δεν έχει ακόμη περιγραφεί λεπτομερώς.

Η ανάκληση των αδειών ισχύει προφανώς άμεσα, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση το πόσα από τα πρόσφατα ανακοινωθέντα MateBook X Pro μπορεί να πουλήσει η κινεζική εταιρεία, κάτι που εξαρτάται από το πόσους επεξεργαστές Intel έχει ήδη στην κατοχή της, καθώς δεν πρόκειται να έρθουν περισσότεροι.

Η Qualcomm, η Intel και η Huawei δεν έχουν σχολιάσει ακόμη, αλλά πρόκειται για μια εξελισσόμενη ιστορία, οπότε αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Η Κίνα αντιτίθεται αποφασιστικά στις ΗΠΑ που υπερβάλλουν στην έννοια της εθνικής ασφάλειας και κάνουν κατάχρηση των ελέγχων των εξαγωγών για την καταστολή κινεζικών εταιρειών χωρίς αιτιολόγηση.

Τα προβλήματα της Huawei ξεκίνησαν το 2019, όταν εντάχθηκε στον κατάλογο εμπορικών περιορισμών των ΗΠΑ, μια κίνηση που δικαιολογήθηκε από φόβους ότι θα μπορούσε να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς. Μετά από αυτή την κίνηση, οι προμηθευτές της Huawei έπρεπε να αναζητήσουν μια ειδική, και δήθεν δύσκολα λαμβανόμενη άδεια πριν από την αποστολή, και τέτοιες άδειες φέρεται τώρα να έχουν ανακληθεί για την Qualcomm και την Intel.

Οι δύο αυτές εταιρείες έλαβαν τις αντίστοιχες άδειες το 2020, αλλά η Qualcomm ήταν σε θέση να πωλεί μόνο παλαιότερους επεξεργαστές 4G στη Huawei. Ωστόσο, η Huawei εξακολουθεί να πληρώνει την Qualcomm για την αδειοδότηση του χαρτοφυλακίου τεχνολογιών 5G, μέρος μιας συμφωνίας για τις πατέντες που λήγει στο οικονομικό έτος 2025 της Qualcomm. Δεν είναι σαφές αν αυτό χρησιμοποιήθηκε εν μέρει για την ανάπτυξη των τελευταίων επεξεργαστών Kirin της Huawei για smartphones ή όχι.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό