31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

«INFOWAR Ιστορίες από το Gotham City» αποκλειστικά στο ATTICA TV

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «INFOWAR: Ιστορίες από το Gotham City», ένα από τα δημοφιλέστερα και παλαιότερα ελληνικά podcast, επιστρέφει με νέο επεισόδιο στην τηλεόραση του Attica TV.

Στο έκτο επεισόδιο του «INFOWAR», με τίτλο «Παιχνίδια Αμερικανικού Πολέμου» που θα μεταδοθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο Άρης Χατζηστεφάνου από τη Νέα Υόρκη και ο Χρήστος Αβραμίδης από το Λονδίνο παίζουν και συζητούν με πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους για ορισμένα από τα διασημότερα video games των τελευταίων δεκαετιών και πώς αντικατοπτρίζουν τις θέσεις της μεγαλύτερης στρατιωτικής υπερδύναμης.

Από την ημέρα που μια ομάδα ερευνητών δημιούργησε το πρώτο video game της ιστορίας, χρησιμοποιώντας χρήματα του Πενταγώνου, η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών διατήρησε στενούς δεσμούς με το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας και την παγκόσμια βιομηχανία όπλων.

Για χιλιάδες gamers σε όλο τον κόσμο αυτή η σχέση άλλαξε την αντίληψή τους για το ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή, ενώ ορισμένοι από αυτούς κατέληξαν να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε κάθε επεισόδιο του «INFOWAR», μια φαινομενικά απλή παρατήρηση από τη ζωή στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε έναυσμα για την ανάλυση κρίσιμων κοινωνικών φαινομένων που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το μοντάζ και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου. Έρευνα: Χρήστος Αβραμίδης. Διεύθυνση φωτογραφίας: Θάνος Τσάντας. Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Κωνσταντοπούλου. Πρωτότυπη μουσική: Ερμής Γεωργιάδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό