21.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Imane Khelif: Αγνώριστη η χρυσή Ολυμπιονίκης μετά το σάλο που προκλήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την ταυτότητα του φύλου της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Imane Khelif, η Αλγερινή πυγμάχος που προκάλεσε σάλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την ταυτότητα του φύλου της, φωτογραφήθηκε όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Πιο αναλυτικά, η γνωστή αθλήτρια από την Αλγερία, που προκάλεσε αναστάτωση στο αγώνισμα του μποξ γυναικών που συμμετείχε, εμφανίστηκε σε δημοσίευση γνωστού ινστιτούτου αισθητικής στην Αλγερία και δεν θυμίζει σε τίποτα την άγρια, ιδρωμένη και αποφασισμένη για όλα φιγούρα στο ρινγκ του Παρισιού. Έντονο μακιγιάζ, χτενισμένο μαλλί και βλέμμα που αποπνέει θηλυκότητα και μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.

Η Imane Khelif στη σχετική δημοσίευση με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο λαιμό της, φοράει αρχικά τα γάντια του μποξ και έπειτα από δύο γροθιές στον αέρα εμφανίζεται μια άλλη. Με αεράτο πουκάμισο και ξεχωριστό μακιγιάζ, η Αλγερινή πυγμάχος δείχνει να έχει αφήσει πίσω της τις έντονες στιγμές που βίωσε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αντιδράσεις για την Imane Khelif ξεκίνησαν με το «καλημέρα», όταν υπήρξαν διαμαρτυρίες διότι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπόξ ένα χρόνο πριν είχε αποκλειστεί από την κατηγορία των γυναικών, διότι κόπηκε στα τεστ για τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμός της, που είχαν κριθεί «ιδιαίτερα υψηλά».

Η ΔΟΕ παρ’ όλα αυτά έδωσε το «πράσινο» φως για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον πρώτο της αγώνα εναντίον της Ιταλίδας Angela Carini να διακόπτεται μετά από 46 δευτερόλεπτα, όταν η τελευταία έκρινε μέσα σε κλάματα ότι τα χτυπήματα που δεχόταν ήταν «ανδρικά».

Η Imane Khelif παρ’ όλα αυτά δεν έχασε ποτέ από τα μάτια της το μεγάλο στόχο, που δεν ήταν άλλος από το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατάφερε τελικά να κατακτήσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό