24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

#IamRemarkable για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από την Google

Ειδήσεις Ελλάδα

Για δεύτερη φορά η Google πραγματοποιεί στην Ελλάδα το #IamRemarkable. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εμπειρία που περιλαμβάνει ομιλίες, workshops και άλλες δράσεις εμψύχωσης και ενδυνάμωσης. H ιδέα για το #IamRemarkable γεννήθηκε μέσα στην ίδια τη Google, αρχικά εσωτερικά, με τη μορφή σεμιναρίου για την ενδυνάμωση του δικού της προσωπικού και την ενθάρρυνση των γυναικών να κατακτήσουν περισσότερες ηγετικές θέσεις. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά ώστε την οδήγησαν να μοιραστεί αυτήν την πρωτοβουλία με άλλες εταιρείες και φορείς.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας #IamRemarkable, η Google έχει προσκαλέσει σημαντικούς ομιλητές που θα μοιραστούν με το κοινό στην Ελλάδα τη δική τους ιστορία, θα εμπνεύσουν με το ήθος και το ταξίδι τους και θα δώσουν ελπίδα μέσα από τη στάση τους στη ζωή. Επίσης, θα συμμετάσχουν οργανισμοί που θα προσφέρουν σεμινάρια για την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.000 σεμινάρια #IamRemarkable, στα οποία έχουν συμμετάσχει παγκοσμίως πάνω από 140.000 άτομα από περισσότερες από 130 χώρες.

Μετά τη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, η Google Ελλάδας καλεί και φέτος σημαντικούς ομιλητές από διάφορους κλάδους, για να μοιραστούν με το κοινό τις ιστορίες τους και να εμπνεύσουν, κυρίως μέσα από τη στάση τους, εκείνους που θέλουν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να διεκδικούν αυτά που τους αναλογούν.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα πλαισιώσουν το φετινό #IamRemarkable της Google είναι οι Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Kώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, Χριστίνα Σαρρή, συγγραφέας, φοιτήτρια Ψυχολογίας και η πρώτη Ελληνίδα BookTuber με τύφλωση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Τσαπατάκης, Έλληνας Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική διευθύντρια, Google ΝΑ Ευρώπης και Steve Vranakis, Executive Creative Director της Google.

Στρατηγικός συνεργάτης της διοργάνωσης είναι η Mexoxo που έχει ως στόχο την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών. Από το 2013, η Mexoxo έχει εκπαιδεύσει, ενδυναμώσει και διασυνδέσει παραπάνω από 6,000 γυναίκες σε 16 χώρες. Αντίστοιχα, ειδικεύεται σε θέματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης με τη συμβολή του google.org. Άλλωστε, το #IamRemarkable απευθύνεται κυρίως σε ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν ισχυρή εκπροσώπηση στο χώρο τους και έχει στόχο να τις ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της αυτοπροβολής και της αυτοπεποίθησης. 

Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στο ελληνικό #IamRemarkable, δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή μέσα από την ειδική σελίδα και μάθετε περισσότερα εδώ: https://events.withgoogle.com/iarweek2021/#content

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό