27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Mercedes λανσάρει “φορητό wallbox”!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, το μεγαλύτερο… βάσανο τους είναι η φόρτιση του αυτοκινήτου τους. Η Mercedes-Benz λανσάρει μία ενδιαφέρουσα λύση με την οποία σκοπεύει να επιταχύνει και να απλουστεύσει δραστικά την διαδικασία καθώς το Flexible Charging System Pro ή το “φορητό wallbox” όπως γράφουμε και στον τίτλο, έχει σχεδιαστεί ώστε να τακτοποιεί σχεδόν τα πάντα από τη στιγμή που ο οδηγός το συνδέσει στην πρίζα.

Το Flexible Charging System Pro είναι συμβατό με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρίζες χάρη στους αντάπτορες που περιλαμβάνονται στην συσκευασία οπότε το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να το βάλει στην πρίζα και να το συνδέσει στο αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα, το νέο σύστημα φόρτισης της Mercedes-Benz ανιχνεύει αυτόματα τον αντάπτορα που έχει τοποθετηθεί και προσαρμόζει επίσης αυτόματα την βέλτιστη ισχύ φόρτισης ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος και τις δυνατότητες του ηλεκτρικού κυκλώματος στο οποίο έχει κουμπώσει. Όπως όλα τα αξεσουάρ της Mercedes-Benz δε, το Flexible Charging System Pro έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια οπότε προσφέρει προστασία τάσης, έχει αισθητήρα θερμοκρασίας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα υπερθέρμανσης ενώ είναι και αδιάβροχο σύμφωνα με το IP67 πρότυπο.
Το φορητό wallbox της γερμανικής εταιρίας δεν είναι όμως συμβατό μόνο με όλα τα μέρη αλλά και με όλα τα ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά που εξοπλίζονται με θύρα φόρτισης Τύπου 2. Μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη εκμετάλλευση της δυνατότητας φόρτισης στα 22 kW είναι το όχημα να διαθέτει έναν ενσωματωμένο φορτιστή (κωδικός 84Β) ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το Flexible Charging System Pro μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ασύρματο δίκτυο WLAN οπότε η αναβάθμιση του λειτουργικού του γίνεται με over-the-air updates και η λειτουργία του μπορεί να γίνει και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής smartphone. Η νέα Mercedes-Benz Charger App παρέχει την δυνατότητα ρύθμισης της φόρτισης και παροχής πληροφοριών σχετικά με αυτήν – το πόσο θα διαρκέσει για παράδειγμα, με τη ρυθμό γίνεται κ.ο.κ.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Flexible Charging System Pro της Mercedes-Benz ζυγίζει περί τα 5 κιλά και τακτοποιείται σε μία ποιοτική θήκη η οποία επιτρέπει φυσικά και την εύκολη και βολική μετακίνηση. Το σύστημα προσφέρει μία εξαιρετική εναλλακτική για τις περιπτώσεις όπου η ταχεία φόρτιση δεν αποτελεί επιλογή ενώ και το κόστος που θα κυμαίνεται λογικά γύρω στα €700 με €800 δεν είναι απαγορευτικό για την ευκολία που προσφέρει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό