28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Hyundai Grandeur – Ξέρει και η Hyundai από πολυτέλεια!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι εποχές που ένα Hyundai θεωρούνταν σχεδόν αποκλειστικά και μόνο value-for-money έχουν περάσει εδώ και πολλά χρόνια, με την κορεατική φίρμα να καθιερώνεται στην αγορά ως περισσότερο από “φθηνή και τίμια”. Έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα από την δεκαετία του ’90 και παρότι έχει ανεξαρτητοποιήσει την Genesis ώστε να προσφέρει μοντέλα που εστιάζουν στην πολυτέλεια και την τεχνολογία, έχει κρατήσει ένα όνομα για τον εαυτό της. Στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, αλλά το Grandeur είναι ένα μεγάλο, πολυτελές sedan το οποίο συνεχίζει την πορεία του στην εγχώρια αγορά της Ν. Κορέας και όχι μόνο. Έφτασε η ώρα για τη νέα γενιά του Hyundai Grandeur λοιπόν και το αυτοκίνητο που παρουσίασε η μάρκα είναι αν μη τι άλλου εντυπωσιακό.

Το νέο Grandeur είναι μία άσκηση στην λιτότητα του design. Παρά το μεγάλο του μέγεθος, καθώς θα κυμαίνεται στην περιοχή των 5.0 μέτρων, η 7η γενιά του μοντέλου υιοθετεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το Staria minivan που είδαμε πριν από μερικούς μήνες με μία λεπτή LED μπάρα που διατρέχει ολόκληρο το πλάτος της μάσκας και τα κυρίως φωτιστικά σώματα λίγο χαμηλότερα, στα άκρα της τεράστιας γρίλιας. Από τα πλαϊνά ξεχωρίζουμε τις “κρυφές” χειρολαβές και το πίσω παράθυρο που θα μπορούσαμε να πούμε πως λειτουργεί ως φόρος τιμής στο πρώτο Grandeur της δεκαετίας του ’80. Οι μεγάλες πίσω πόρτες δε, υπονοούν την ύπαρξη ενός μεγάλου μεταξονίου για την αύξηση των διαθέσιμων χώρων για τους πίσω επιβάτες ενώ το πίσω μέρος αντικατοπτρίζει το εμπρός με άλλη μία πλατιά LED μπάρα και ένα στιλ fastback που θυμίζει το Ioniq 6 με τον τρόπο που η οροφή κλίνει και κάνει την μετάβαση στο πίσω τζάμια που “σβήνει” στο αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο πορτ-μπαγκάζ.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό όπου κυριαρχούν δύο μεγάλες οθόνες στο ταμπλό, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ μία τρίτη οθόνη στην κεντρική κονσόλα φιλοξενεί τα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού/εξαερισμού. Το τιμόνι αποτελεί ένα ακόμα ρετρό στοιχείο που ξεχωρίζει και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός με τα ποιοτικά υλικά δημιουργούν την προσδοκώμενη αύρα πολυτέλειας. Όπως συνηθίζουν οι κορεατικές μάρκες τελευταία δε, απουσιάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Grandeur οπότε δεν έχουμε να πούμε κάτι σχετικά με τα κινητήρια σύνολα που θα είναι διαθέσιμα. Δεν θα είχε και μεγάλη σημασία βεβαίως, αφού δεν περιμένουμε από την Hyundai να λανσάρει το Grandeur στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό