29 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Hyundai και Kia δουλεύουν με την Samsung πάνω στη νέα γενιά infotainment!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai Motor Company και η Kia Corporation ανακοίνωσαν μία στρατηγική συνεργασία τεχνολογίας με την Samsung Electronics με στόχο την βέλτιστη ενσωμάτωση των smartphones στα “software-defined οχήματα” ή εν συντομία, SDVs. Αυτά τα οχήματα αναπαριστούν μία νέα εποχή τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους χρήστες και με την βοήθεια της Samsung οι Hyundai και Kia θα είναι καλύτερα προετοιμασμένες ώστε να δημιουργήσουν και να παρέχουν ένα περιβάλλον που θα εστιάζει ακόμα περισσότερο στην εμπειρία του χρήστη και την συνδεσιμότητα του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με τα πρώτα δείγματα αυτής της συνεργασίας να φτάνουν στην αγορά κάποια στιγμή εντός του 2026.
Η τρεις εταιρίες θα εξελίξουν  τεχνολογία για την οργανική σύνδεση των software-defined οχημάτων και του οικοσυστήματος των smartphones χρησιμοποιώντας το σύστημα “SmartThings” της Samsung με την παγκόσμια πλατφόρμα Internet of Things με στόχο τον εμπλουτισμό των εμπειριών κινητικότητας των χρηστών και την απρόσκοπτη σύνδεση ολόκληρης της εμπειρίας χρήσης ενός οχήματος με τα smartphones ενώ παράλληλα επιταχύνεται η μετάβαση στα πραγματικά software-defined οχήματα. Μία από τις πρώτες λειτουργίες που θα προκύψει μέσα από την ενισχυμένη συνδεσιμότητα είναι η υπηρεσία για την επαλήθευση τοποθεσίας του οχήματος. Με την ενσωμάτωση του SmartThings Find της Samsung ο ιδιοκτήτης θα είναι σε θέση να εντοπίσει με ακρίβεια την τοποθεσία του οχήματος τους μέσω του crowdsourced δικτύου εκατοντάδων εκατομμυρίων συσκευών Samsung Galaxy που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Bluetooth Low Energy για να αναφέρουν την τοποθεσία τους χωρίς τους περιορισμούς της κάλυψης από κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν την τοποθεσία του οχήματος τους σε… απρόσμενες καταστάσεις όπως για παράδειγμα σε περίπτωση κλοπής ή αν έχουν ξεχάσει πού έχουν σταθμεύσει. Ακόμα και οι πελάτες που δεν έχουν εγγραφεί στο Connected Car Service θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία μέσω της εφαρμογής SmartThings της Samsung! Οι Hyundai και Kia θα απλοποιήσουν επίσης την διαδικασία εγγραφής νέου χρήστη με την σύνδεση των λογαριασμών των χρηστών με την Samsung ενώ στο μέλλον προγραμματίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες οι οποίες θα έχουν ταιριάζουν ακόμα καλύτερα με το lifestyle και τις προτιμήσεις των πελατών είτε μιλάμε για την φροντίδα κατοικίδιων, την υγεία ή απλά το γούστο στην διακόσμηση του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Hyundai και η Kia θα συνεχίσουν μαζί με το “42dot”, το παγκόσμιο κέντρο λογισμικού του Hyundai Group, να εξελίσσουν νέες τεχνολογίες και νέες υπηρεσίες που θα συνδέουν με τον πιο εύχρηστο και πιο απρόσκοπτο τρόπο τα οχήματα με τα smartphones που αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αποτελούν πλέον προέκταση του εαυτού μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό