14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Hyundai: Θα κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα κουμπιά/διακόπτες στα αυτοκίνητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν χρειάζονται έρευνες να μας πουν ότι τα φυσικά κουμπιά είναι πιο ασφαλή από τις οθόνες αφής, ωστόσο όλο και περισσότερες εταιρίες αντικαθιστούν την πλειοψηφία των διακοπτών και των κουμπιών με εντολές μέσω των οθονών αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.1Κάπου εδώ, όμως, έρχεται η Hyundai να τονίσει ότι δεν θέλουν όλοι οι πελάτες της τα εσωτερικά των μοντέλων της να αποτελούνται αποκλειστικά από οθόνες. Μπαίνοντας στο εσωτερικό σε κάποιο από τα τελευταία μοντέλα των Hyundai και Kia θα αντικρίσεις μπροστά σου δύο οθόνες σε παράταξη, αλλά κάτω από την κεντρική οθόνη υπάρχουν τα κουμπιά για τον κλιματισμό, το ηχοσύστημα, αλλά και για μερικές επιπλέον βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου.
Έτσι, έχεις σε άμεση πρόσβαση τις κινήσεις που κάνεις καθημερινά, και δεν σε αναγκάζει ο σχεδιασμός του εσωτερικού να κάνεις περιττές -και γιατί όχι, δυνητικά επικίνδυνες περιηγήσεις σε μενού και υπομενού, καθώς πιθανότατα θα τραβήξεις το βλέμμα σου από το δρόμο.
Ο επικεφαλής σχεδίασης της Hyundai, Sang Yup Lee, αναφέρει ότι τα κουμπιά και οι διακόπτες προσφέρουν άριστη εργονομία αλλά και ασφάλεια, με την εταιρία του να θέλει να συνδυάζει τις οθόνες με τους φυσικούς διακόπτες και στα μελλοντικά της μοντέλα.2Χαρακτηριστικά, ο Lee υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης κουμπιών, λέγοντας:
Όταν οδηγείς είναι δύσκολο να χειρίζεσαι την οθόνη αφής. Αντίθετα, έναν κανονικό διακόπτη τον νιώθεις καλύτερα, καταλαβαίνεις πού βρίσκεται και τι κάνει δίχως να παίρνεις το βλέμμα σου από το δρόμο.
Κλείνοντας, ο Lee τόνισε ότι θέλει τα κουμπιά και οι διακόπτες να παραμείνουν στα μοντέλα της Hyundai για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά δήλωσε ότι αναπόφευκτα οι περισσότερες λειτουργίες θα περάσουν στις οθόνες αφής σε κάποια μελλοντικά μοντέλα, κυρίως τα αυτόνομα Επιπέδου 4. Αυτά θα είναι τα οχήματα που θα μπορούν να κινηθούν εντελώς αυτόνομα, χωρίς την συμμετοχή του οδηγού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό