31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Huawei Watch 4 Pro: Smartwatch από άλλο πλανήτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο premium «έξυπνο» ρολόι της Huawei ξεπερνάει τα όρια

Η κατηγορία των wearables και των «έξυπνων» ρολογιών βρίσκεται σε κατακόρυφη άνοδο, κυρίως σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Τα smartwatches έχουν γίνει συνέχεια του χεριού μας, παρέχοντας ενημερώσεις, ειδοποιήσεις, αλλά και πολύ μεγάλη βοήθεια στην καθημερινότητα και στην υγεία μας. Η Huawei είναι από τις εταιρείες που συνεχίζουν να εκπλήσσουν και μετά το εκπληκτικό Huawei Watch Ultimate, η κινεζική εταιρεία ρίχνει στην αγορά το νέο της premium μοντέλο, το Huawei Watch 4 Pro.

To Huawei Watch 4 Pro αποκαλύφθηκε πρόσφατα για τις αγορές της Ευρώπης και προφανώς θέλει να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία των προηγούμενων μοντέλων. Το πόσο επιβλητικό είναι το νέο ρολόι φαίνεται από το κουτί αγοράς, το οποίο και δείχνει στο εξωτερικό του τμήμα το κυρίως σώμα του μοντέλου. Ανοίγοντας, βρίσκουμε το ρολόι και ένα καλώδιο φόρτισης, αλλά και κάποια ανταλλακτικά για τον μπρασελέ. Το εντυπωσιακό είναι πως χάρη στο σχεδιασμό του, το μεταλλικό λουράκι ανοίγει και κλείνει με την προσθήκη έξτρα τμημάτων, χωρίς να χρειάζεται καν να το πάτε σε κάποιον επαγγελματία. Έτσι, το φέρνετε άνετα στα μέτρα του καρπού σας.

Το κυρίως σώμα του Huawei Watch 4 Pro είναι σχεδιασμένο από τιτάνιο και κλέβει τις εντυπώσεις από τη στιγμή που θα το φορέσετε στο χέρι. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 1,5 ίντσα σε ανάλυση 466×466 pixels και πυκνότητα στα 310ppi, ενώ καταλαμβάνει και μεγάλο μέρος της πρόσοψης, με μικρά περιθώρια τριγύρω. Η οθόνη είναι προστατευμένη με ζαφείρι, κάτι που προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στη διάρκεια της χρήσης. Περιμετρικά βρίσκουμε την κλασική κορώνα στο επάνω και δεξιά μέρος για τις διάφορες επιλογές, ενώ κάτω της υπάρχει ένα πλήκτρο menu.

Για μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχει πρόσβαση σε μια μπάρα συντομεύσεων έτσι ώστε να είναι πάντα εύκολα προσβάσιμες οι σημαντικότερες και πιο χρήσιμες λειτουργίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κάτω από το νερό σε βάθος έως και 30 μέτρα και πίεση 5 ΑΤΜ, αφού είναι πιστοποιημένο κατά IP68. Από πλευράς αισθητήρων έχουμε όλους αυτούς που περιμένουμε από ένα σύγχρονο «έξυπνο» ρολόι, όπως επιταχυνσιόμετρο, πυξίδα, μετρητή καρδιακών παλμών και γυροσκόπιο, ενώ υποστηρίζει ακόμη GPS, NFC και Bluetooth 5.2 και φέρει και μικρόφωνο και ηχείο για τις κλήσεις όσων αποφασίσουν να αξιοποιήσουν τη λειτουργία eSim του.

Οι μετρήσεις ιατρικής φύσης είναι πλέον περισσότερες και πιο λεπτομερείς, αλλά εμπλουτισμένος παρουσιάζεται και ο τρόπος απεικόνισής τους για να δίνει καλύτερη εικόνα ακόμη και σε χρήστη με μηδενικές γνώσεις γύρω από αυτά. Με το TruSeen 5.0+ προσφέρει τις πιο ακριβείς μετρήσεις καρδιακής λειτουργίας, ενώ μπορεί να εντοπίσει και εύκολά κάποια αρρυθμία. Το σχετικό app υγείας έχει ενημερωθεί και πλέον προσφέρει και περισσότερες οδηγίες για μια πιο υγιεινή ζωή, ενώ το TrueSleep 3.0 καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον ύπνο σας και σας ενημερώνει για το πως μπορείτε να τον βελτιώσετε.

Για τους λάτρεις της γυμναστικής, υπάρχει υποστήριξη για πάνω από 100 τύπους άσκησης και μηχανισμό εντοπισμού πτώσης και έκτακτης ανάγκης. Σε ό,τι αφορά την μπαταρία του, το Huawei Watch 4 Pro έχει χωρητικότητα 750mAh και η αυτονομία του αγγίζει τις 5 ημέρες με φυσιολογική λειτουργία και μετρήσεις, ενώ αν δεν το αξιοποιείτε συχνά μπορεί να ξεπεράσετε και τις 12 μέρες! Αν έχετε δε και σχετικό ταχυφορτιστή, μπορείτε να γεμίσετε τη μπαταρία του ρολογιού σε μόλις 1,5 ώρα.

Συνολικά, το Huawei Watch 4 Pro είναι το πληρέστερο smartwatch της Huawei (πέραν του Ultimate) και είναι βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Αξιοποιείται εξαιρετικά για άσκηση και καθημερινή χρήση, βελτιώνει τη ζωή του χρήστη και τον ενημερώνει για τα πάντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό