17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Huawei Watch 3 Pro Review: Πολυτέλεια, απλότητα και αυτονομία

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία από τις προηγούμενες σειρές των smartwatch της, ήταν αναμενόμενο ότι η Huawei θα παρουσίαζε κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για την κατηγορία. Η νέα σειρά Huawei Watch 3 ήρθε, λοιπόν, να επιβεβαιώσει την τεράστια πρόοδο που σημειώνει η εταιρεία στον χώρο των wearables, τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά με το HarmonyOS.

Εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάζουμε το Huawei Watch 3 Pro Classic Edition για να ελέγξουμε από πρώτο χέρι κυρίως αν το HarmonyOS της Huawei είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε ένα τέτοιο premium προϊόν, καθώς για τους τομείς της κατασκευής, του σχεδιασμού και της αυτονομίας είμασταν σίγουροι λόγω του πρώτερου ένδοξου παρελθόντος. 

Καταρχάς, η σειρά Huawei Watch 3 περιλαμβάνει δύο εκδόσεις που διαφέρουν σε μέγεθος, μπαταρία και υλικά κατασκευής. Το “απλό” Huawei Watch 3 έρχεται με ανοξείδωτο ατσάλι, διάμετρο 46.2mm και μπαταρία 450mAh, ενώ στο Huawei Watch 3 Pro βρίσκουμε υψηλότερης ποιότητας σασί από τιτάνιο και κεραμικό υλικό στην εσωτερική πλευρά με διάμετρο 49.6mm και μπαταρία 790mAh. Η διαφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας αποτυπώνεται και στην αυτονομία των δύο συσκευών, καθώς το μοντέλο Pro σου βγάζει άνετα 5 ημέρες στο Smart Mode (3 ημέρες στο απλό μοντέλο) και 21 ημέρες στο Ultra-long Mode (14 ημέρες στο απλό μοντέλο).

Κατά τ’ άλλα, αμφότερα διαθέτουν οθόνη αφής 1.43’’ AMOLED ανάλυσης 466 x 466, 2GB μνήμη RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο, NFC, ηχείο, μικρόφωνο, κεραία LTE, κεραία WiFi, κεραία Bluetooth, κεραία GPS, αισθητήρα μέτρησης καρδιακού παλμού, αισθητήρα μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος, οξυδόμετρο κλπ. Η διαχείριση γίνεται είτε μέσω αφής, είτε με τα δύο κουμπιά στη δεξιά πλευρά, το ένα εκ των οποίων περιστρέφεται για να σκρολάρεις εύκολα και γρήγορα μεταξύ των εφαρμογών και των επιλογών.

Μέσα στο κουτί συμπεριλαμβάνεται φορτιστής ισχύος 10W με ενσωματωμένο το καλώδιο, επομένως, δεν μπορείς να αφαιρέσεις το pad όπως στα προηγούμενα μοντέλα, αλλά κρατήστε πως υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.

Ας δούμε, όμως, λίγο καλύτερα το Huawei Watch 3 Pro.

Κατασκευή – Σχεδιασμός

Το μεγαλύτερο από τα δύο μοντέλα έρχεται με επικάλυψη ζαφειρίου για την οθόνη 1.43’’, σώμα από τιτάνιο και κεραμική πλάτη. Εκ πρώτης όψεως φαντάζει λίγο μεγάλο στο χέρι, ειδικά αν το συγκρίνεις με το Watch GT2, αλλά όπως και με τις τηλεοράσεις, το συνηθίζεις πολύ γρήγορα σε βαθμό που να σου φαίνονται τα άλλα smartwatches μικρά. Βάζοντας στην εξίσωση και το δερμάτινο λουράκι της Classic Edition η πρώτη αίσθηση περιγράφεται με μία μόνο λέξη: πολυτέλεια! Μια ξεκάθαρα premium συσκευή που φοράς στο χέρι σε κάθε περίσταση, είτε ντύνεσαι με κοστούμι, είτε πηγαίνεις στο γυμναστήριο για την προπόνηση σου. Τα λουράκια είναι αποσπώμενα και μπορείς να αλλάζεις εύκολα ανάλογα με τα γούστα σου.

Οθόνη και Hardware

Η επιλογή του AMOLED panel πληρώνει κάθε φορά, μιας και προσφέρει υψηλότατη φωτεινότητα και ευκρίνεια στο έντονο φως της ημέρας. Σαφέστατα αυτό έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη ο χρήστης και στην περίπτωση του Huawei Watch 3 Pro είναι απόλυτα καλυμμένος από αυτήν την άποψη. Η προτεινόμενη ρύθμιση στο Auto είναι η λογική επιλογή για να κερδίζεις μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά με μια βόλτα στις ρυθμίσεις της οθόνης μπορείς να επιλέξεις χειροκίνητα το επίπεδο της φωτεινότητας. Σε ό,τι αφορά την απόκριση στην αφή, η συμπεριφορά είναι αυτή που γνωρίζουμε και από τα υπόλοιπα premium smartwatches, δηλαδή αμεσότητα όταν είναι στεγνή η οθόνη και….υπομονή την ώρα που κολυμπάς. Μία ακόμη παρατήρηση έχει να κάνει με την αναλογία καντράν – οθόνης, καθώς θα μπορούσε να είναι λίγο υψηλότερη υπέρ της οθόνης.

Σε ό,τι αφορά το hardware, η Huawei έχει καινοτομήσει και σε αυτόν τον τομέα τοποθετώντας δύο επεξεργαστές, έναν πιο ισχυρό που ενεργοποιείται όταν ο χρήστης δίνει εντολές στο ρολόι και έναν πιο μέτριας απόδοσης που αναλαμβάνει την εκτέλεση διεργασιών στο background. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να κερδίσει σε αυτονομία και να προσφέρει μια πιο ομαλή εμπειρία χρήσης χωρίς να αντιλαμβάνεται κάτι διαφορετικό ο χρήστης. Εξυπακούεται ότι όλες οι διεργασίες εκτελούνται ταχύτατα, μιας και συνολικά το hardware είναι βελτιστοποιημένο επάνω στο λειτουργικό σύστημα HarmonyOS της εταιρείας.

Σημαντική η δουλειά που έχει γίνει και στο ηχείο του Huawei Watch 3 Pro, το οποίο είναι αρκετά δυνατό σε ένταση και πολύ καθαρό για να μπορείς με άνεση να μιλήσεις μέσω του smartwatch αντί να παίρνεις το τηλέφωνο στα χέρια σου π.χ. κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Το Huawei Watch 3 Pro υποστηρίζει και eSIM, αλλά δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τέτοιου είδους δοκιμή μέχρι στιγμής.

Λογισμικό HarmonyOS

Το Huawei Watch 3 Pro είναι μία από τις πρώτες συσκευές που έρχονται με προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, το HarmonyOS, που έχει αναπτυχθεί ταχύτατα λόγω των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία 2 χρόνια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το λειτουργικό σύστημα προορίζεται για χρήση σε παντός είδους συσκευές, αλλά στην περίπτωση των smartwatches (τουλάχιστον σε αυτήν την πρώτη φάση) δεν διακρίνουμε ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές σε σύγκριση με τις προηγούμενες προτάσεις της Huawei.

Για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το Huawei Watch 3 Pro απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής Huawei Health στο Android smartphone ή στο iPhone που έχεις στην κατοχή σου προκειμένου να γίνει η αναγνώριση και η σύζευξη. Σημειώστε ότι στο ρολόι υπάρχει και κεραία WiFi για να συνδεθείς απευθείας στο δίκτυο σου και να πραγματοποιήσεις τα διάφορα updates που έρχονται κατά καιρούς (ήδη στις πρώτες ημέρες είχαμε σημαντικές αναβαθμίσεις που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της συσκευής). Επίσης, η σύζευξη με Android συσκευή είναι σαφέστατα πιο εύκολη και γρήγορη σε σχέση με τα iPhone, ενώ γενικότερα λείπουν κάποια πράγματα από το iOS. Για παράδειγμα, δεν υποστηρίζεται η εφαρμογή Huawei Music και τα διαθέσιμα watch faces είναι περίπου 100 (αντί για 1000+ στα Android). 

Από εκεί και πέρα ισχύουν πάνω-κάτω όσα γνωρίζουμε από τα προηγούμενα smartwatches της Huawei και τις λειτουργίες της εφαρμογής Huawei Health. Μέσα από την τελευταία μπορείς να παρακολουθείς αναλυτικά τα νούμερα που καταγράφονται από τη σωματική δραστηριότητα σου και να ενεργοποιείς/απενεργοποιείς διάφορες λειτουργίες (π.χ. την συνεχόμενη καταγραφή του καρδιακού παλμού). Στις διαθέσιμες εφαρμογές υπάρχουν τα βασικά (ξυπνητήρι, πυξίδα, βαρόμετρο, καρδιακός παλμός, SpO2, fitness κλπ.), έχει προστεθεί το θερμόμετρο και υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης νέων εφαρμογών μέσα από το κατάστημα Huawei AppGallery, αν και για την ώρα δεν είναι διαθέσιμες πολλές εφαρμογές. Όσο περνά ο καιρός, όμως, θα εμπλουτίζεται διαρκώς με περισσότερες μιας και η κοινότητα των developers στηρίζει (με το αζημίωτο) τις πυρετώδεις προσπάθειες της Huawei για την ανάπτυξη του δικού της οικοσυστήματος.

Η συμπεριφορά του Huawei Watch 3 Pro σε εισερχόμενες κλήσεις και ειδοποιήσεις είναι αξιόπιστη, αν και ήταν αρκετά χρήσιμο να βλέπαμε το εικονίδιο της εκάστοτε εφαρμογής στην καρτέλα της ειδοποίησης. Αυτό ενδεχομένως θα αλλάξει σε μελλοντικό update, οπότε μικρό το κακό.

Fitness

Στο Huawei Watch 3 Pro βρίσκουμε περισσότερα από 100 διαθέσιμα προγράμματα εκγύμνασης και 13 ξεχωριστά προγράμματα για τρέξιμο, επομένως, με ό,τι και αν ασχολείται κανείς μπορεί να καλύψει τις ανάγκες παρακολούθησης της προπόνησης του. Οι αισθητήρες λειτουργούν με πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία και ακρίβεια σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, ειδικά σε περιπτώσεις όπου έχεις έντονες μεταβολές του καρδιακού παλμού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε δοκιμή κολύμβησης στη θάλασσα, μια μέτρηση που θα έχει ενδιαφέρον διότι στο Watch GT2 είχαμε αρκετά αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Όπως αναφέρουμε σε αντίστοιχα reviews, κανένα smartwatch δεν μπορεί να πιάσει την ακρίβεια των chest straps.

Εδώ μπορούμε να πούμε και δυο λόγια για το GPS και την ακρίβεια θέσης. Το Huawei Watch 3 Pro εντοπίζει το σήμα GPS ταχύτερα όταν υπάρχει συζευγμένο smartphone σε κοντινή απόσταση, επομένως, εάν βγείτε για τρέξιμο μόνο με το ρολόι θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο μέχρι να ρυθμιστεί η τοποθεσία. Υποστηρίζει τη λειτουργία back-to-start που είχαμε και στο Watch GT2 Pro και σύντομα περιμένουμε με κάποια αναβάθμιση την υποστήριξη offline χαρτών.

Επίλογος

Το Huawei Watch 3 Pro θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ακόμα πιο βελτιωμένη έκδοση του εξαιρετικού Watch GT2 Pro. Είναι μια λογική εξέλιξη για την εταιρεία που επενδύει σε ακόμα πιο premium υλικά χωρίς να θυσιάζει σε λειτουργικότητα, αν και “ξόδεψε” λίγη από την αυτονομία προκειμένου να προσφέρει περισσότερα. Το HarmonyOS φαίνεται ότι έχει μέλλον στη συγκεκριμένη κατηγορία, ειδικά αν εμπλουτιστεί με περισσότερες εφαρμογές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό