15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

How to: SMS μετακίνησης στο 13033 για… αρχάριους!

Ειδήσεις Ελλάδα

O κορονοϊός χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταδοτικότητα και από απρόβλεπτη συμπεριφορά, δύο ιδιότητες του COVID-19 που έχουν προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 και στη χώρα μας, ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε μια σειρά από περιοριστικά μέτρα, τα οποία έχουν ως στόχο να εξομαλύνουν την διασπορά του ιού.

Το μέτρο της μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, μπορεί να γίνεται δύσκολο αποδεκτό από τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο είναι η μοναδική μας άμυνα απέναντι στον κορονοϊό. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν την οικεία τους και να κυκλοφορήσουν νόμιμα με δύο τρόπους, είτε φέροντας το ειδικό έντυπο B1 (στο οποίο σημειώνουν έναν από τους έξι λόγους μετακίνησης μαζί με τα προσωπικά τους στοιχεία και μπορείτε να το βρείτε στο gov.gr), είτε να επιλέξουν τη δυνατότητα της αποστολής SMS στον αριθμό 13033. Την δεύτερη περίπτωση θα εξετάσουμε καλύτερα και πιο αναλυτικά παρακάτω…

Τι πρέπει να γράφει το SMS

Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει: Το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Επειδή γνωρίζουμε ότι όλοι δεν μπορεί να είναι όλοι gurus της σύγχρονης mobile τεχνολογίας, ειδικότερα οι άνθρωποι που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, σας ετοιμάσαμε ένα “εκπαιδευτικό” το οποίο απεικονίζει τον τρόπο που γίνεται η διαδικασία της αποστολής του SMS στο 13033. Για το λόγο αυτό προτιμήσαμε να κάνουμε το που ακολουθεί με ένα feature phone (χωρίς touchscreen με physical buttons) που ενδεχομένως να χρησιμοποιούν πολλά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η φραγή στους 5ψήφιους αριθμούς δεν αφορά τον αριθμό αίτησης μετακίνησης 13033. Η αποστολή & λήψη SMS από και προς το 5ψήφιο 13033 πραγματοποιείται ακόμη κι εάν υπάρχει φραγή δικτύου σε όλα τα 5ψήφια, ενώ είναι δωρεάν για όλους. Για SMS στο 13033 οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί φραγή στη σύνδεσή τους λόγω οφειλών, ενώ οι συνδρομητές καρτοκινητής να έχουν προβεί σε ανανέωση του χρόνου ομιλίας, τους τελευταίους 2 μήνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό