22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Horner: Άμα ξέραμε πως η Honda θα έμενε δεν θα κατασκευάζαμε τον δικό μας κινητήρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν θα προχωρούσε στην ανάπτυξη του δικού της κινητήρα εάν γνώριζε πως η Honda θα έμενε στη Formula 1.
Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα πως από το 2026 θα τροφοδοτεί με τις μονάδες ισχύος της την Aston Martin, με τον Max Verstappen να λέει από τη μεριά του πως “είναι κρίμα” που η Honda δεν θα συνεργάζεται με την Red Bull από το 2026 και μετά.

Ο Horner είπε πως δεν θα δημιουργούσαν την Red Bull Powertrains εάν γνώριζαν την απόφαση της Honda να επιστρέψει στην F1.
Λοιπόν, ήταν σίγουρα μια δαπανηρή απόφαση. Για εμάς, μακροπρόθεσμα, για τις προοπτικές της Red Bull, έχουμε ξεπεράσει το επίπεδο το να είμαστε πελατειακή ομάδα. Κατασκευάζουμε τη μονάδα ισχύος, το πλαίσιο, τα πάντα. Νομίζω ότι για εμάς μακροπρόθεσμα τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά.
Δεν θα είχαμε κάνει αυτό το άλμα αν δεν υπήρχε η απόσυρση της Honda. Από πολλές απόψεις, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που μας δίνεται αυτή η ώθηση για να δημιουργήσουμε την δική μας μονάδα ισχύος. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται και παρέχονται και φυσικά η συνεργασία που έχουμε με τη Ford είναι ιδιαίτερα συναρπαστική.
Θα είχαμε πάρει την ίδια απόφαση γνωρίζοντας ποια ήταν η απόφαση της Honda σήμερα; Απολύτως όχι, αλλά τα καταφέραμε και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό. Καθώς όσο εμπλεκόμαστε περισσότερο, τόσο περισσότερα οφέλη βλέπουμε για τον όμιλο μακροπρόθεσμα.
Ο Horner θεωρεί πως η επιστροφή της Honda με την Aston Martin είναι μόνο θετική είδηση ​​για τη F1 συνολικά.

Σημαίνει ότι υπάρχουν τώρα 6 κατασκευαστές κινητήρων που έχουν εγγραφεί για το 2026: Honda, Red Bull-Ford, Mercedes, Ferrari, Renault (Alpine) και Audi.
Νομίζω ότι είναι θετικό για τη Honda. Είναι θετικό για τη Formula 1. Είναι μια εξαιρετική μάρκα και έχουν μεγάλη κληρονομιά στο άθλημα. Απολαύσαμε και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε, και θα απολαμβάνουμε για άλλα δυόμισι χρόνια, μια εξαιρετική σχέση και προσφορά μαζί τους.
Προφανώς, ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους το 2020 και αυτό μας ανάγκασε να πάρουμε μια μακροπρόθεσμη σοφή απόφαση ως προς το ποια ήταν στρατηγικά η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για εμάς.
Δημιουργήσαμε την Red Bull Powertrains, συμφώνησαν να γίνουν τεχνικός προμηθευτής της Red Bull Powertrains και απολαμβάνουμε μια εξαιρετική σχέση συνεργασίας, αλλά φυσικά τώρα ξεκινάμε το δικό μας ταξίδι ως κατασκευαστής κινητήρων.

Ο Verstappen από τη μεριά του είπε:
Νομίζω ότι από την πλευρά μας, φυσικά, είναι λίγο ατυχές πώς έγιναν όλα αυτά, γιατί πριν από μερικά χρόνια, είχαν πει πως θα σταματήσουν, οπότε η Red Bull δημιούργησε το δικό της τμήμα κινητήρων και μετά κάποια στιγμή λένε όχι, συνεχίζουμε. Δυστυχώς, από τη στιγμή, στην οποία βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία κατασκευής ενός ολόκληρου κινητήρα μόνοι σας, δεν μπορούμε πλέον πραγματικά να συνεργαστούμε. Είναι λίγο κρίμα, θα έλεγα.
Πάντα είχαμε και έχουμε μια πολύ καλή σχέση μαζί τους, και με το να τους βλέπεις να πηγαίνουν στην Aston Martin είναι λίγο κρίμα. Αλλά εννοώ ότι είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι από την πλευρά μας που από το 2026 και μετά θα συνεργαστούμε με τη Ford. Πριν από μερικά χρόνια νομίζαμε ότι θα φύγουν, τώρα μένουν και πάνε με την Aston Martin. Για την Aston Martin είναι πολύ καλό, έχουν έναν υπέροχο κινητήρα, όλοι το ξέρουμε. Έτσι έχουν τα πράγματα.
Μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους, είχαμε ήδη πολλές επιτυχίες, οπότε φυσικά θα στεναχωρηθώ να τους δω να φεύγουν κάποια στιγμή, αλλά το περιμέναμε αυτό να συμβεί, επειδή είπαν ότι θα αποσυρθούν, οπότε είχαμε ήδη ένα είδος αποχαιρετισμού. Φυσικά, είμαι χαρούμενος για τους ανθρώπους της Honda που παραμένουν στη Formula 1, αλλά λυπάμαι που τους βλέπω να φεύγουν από εμάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό