27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Hongqi – Ένας νέος παίκτης ετοιμάζεται να μπει στην Ευρώπη.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hongqi είναι μία premium μάρκα που ανήκει στο κρατικό FAW Group. Μία μάρκα που ξεκίνησε το 1958, γεγονός που την κάνει την παλαιότερη κινέζικη κατασκευάστρια επιβατικών αυτοκινήτων ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το όνομα της σημαίνει “κόκκινη σημαία” και πως για πολλά χρόνια, τα μοντέλα της αποτελούσαν αποκλειστικό προνόμιο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης και ξένων διπλωματών. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά όμως και αν κοιτάξουμε τα τελευταία έτη, θα δούμε μία σχεδόν εκθετική αύξηση των πωλήσεων. Αρκεί να αναφέρουμε ότι από τα 33.000 αυτοκίνητα του 2018, η Hongqi ξεπέρασε τα 370.000 αυτοκίνητα το 2023 ενώ τώρα έχει θέσει ως στόχο την επέκταση της στην Ευρώπη!

Η Hongqi έχει ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στη Νορβηγία, την Σουηδία και την Δανία, όπου έχει κάνει διαθέσιμο το E-HS9 μεγάλο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της αλλά το πλάνο της για το προσεχές μέλλον περιλαμβάνει το λανσάρισμα 12 νέων μοντέλων σε επιλεγμένες, μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Σύμφωνα με την εταιρία, τα πρώτα μοντέλα που θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη εντός του τρέχοντος έτους είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά EH7 sedan και EHS7 SUV αλλά θα ακολουθήσουν και plug-in υβριδικά στοχεύοντας στην κάλυψη ενός ευρέως φάσματος που θα της εξασφαλίσει, στην θεωρία τουλάχιστον, μία καλή θέση στην αγορά είτε ανακάμψει ο ρυθμός επέκτασης των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είτε ο κόσμος συνεχίσει να στρέφεται σε εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Σε κάθε περίπτωση, η γκάμα της Hongqi θεωρείται premium καθώς στην Κίνα τοποθετείται τιμολογιακά και τεχνολογικά απέναντι στους Γερμανούς της Audi, της BMW και της Mercedes-Benz. Ακόμα και το E-HS9 που κυκλοφορεί στις σκανδιναβικές χώρες ξεκινά από τα €60.000 αλλά μπορεί εύκολα να φτάσει και να ξεπεράσει τα €100.000 ανάλογα με την έκδοση. Η προσπάθεια της Hongqi γίνεται ακόμα πιο δύσκολη με τους νέους δασμούς που αποφάσισε να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα κινέζικα, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με τις μάρκες του ομίλου FAW συγκεκριμένα να επιβαρύνονται με 31% που στην περίπτωση του E-HS9 για παράδειγμα, αυξάνει την τιμή κατά €20.000 περίπου. Η Hongqi δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα απορροφήσει την επιβάρυνση ή θα την μετακυλήσει στους πελάτες της αλλά δηλώνει ξεκάθαρα ότι η επιβολή των επιπλέον δασμών δεν επηρεάζει καθόλου την στρατηγική επέκτασης της στην Ευρώπη. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της, θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για την καθιέρωση της Hongqi στην Ευρώπη και η εταιρία θεωρεί ότι τα μοντέλα της διαθέτουν το κατάλληλο μείγμα τεχνολογίας, πολυτέλειας, design και εξοπλισμού που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την θέση τους σε μία ούτως ή άλλως, εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό