22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Honda Jazz e:HEV – Με νέα έκδοση Advance Sport

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda ενισχύει την απήχηση της γκάμας του Jazz με αναβαθμίσεις σε όλες τις εκδόσεις και την προσθήκη της νέας έκδοσης Advance Sport, που προσφέρεται με αποκλειστικές στιλιστικές λεπτομέρειες μέσα κι έξω. Η ανανεωμένη γκάμα του Jazz περιλαμβάνει επίσης ένα αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα e:HEV που βελτιώνει την οδηγησιμότητα και αυξάνει την ισχύ και την ικανότητα ρυμούλκησης, χωρίς να επηρεάζονται οι εκπομπές CO2 ή η κατανάλωση καυσίμου. Οι εκδόσεις Elegance και Advance υιοθετούν μία νέα, πιο ξεκάθαρη σχεδίαση μάσκας και πιο σκούρο ένθετο προβολέων. Οι πιο σμιλευμένοι προφυλακτήρες μπροστά και πίσω συμπληρώνονται από ανάγλυφα κάτω τμήματα, διαμορφώνοντας μία πιο δυναμική εμφάνιση για το Jazz. Τα ανανεωμένα χρώματα για τις ζάντες αλουμινίου της έκδοσης Advance ολοκληρώνουν τις εξωτερικές αλλαγές του Jazz.

Το Jazz Crosstar υιοθετεί επίσης αρκετές εξωτερικές αλλαγές που αναδεικνύουν την πιο   σκληροτράχηλη, πιο περιπετειώδη εμφάνισή του. Η χαρακτηριστική μάσκα διαθέτει μία έντονη κυψελωτή σχεδίαση και συνδυάζεται με νέους προφυλακτήρες με ασημί ένθετα που είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με προστατευτικό του κάτω μέρους του αμαξώματος, και νέες, ασορτί πλαϊνές ποδιές. Η ανανέωση ολοκληρώνεται με ένα νέο φινίρισμα για τις ζάντες αλουμινίου και την εισαγωγή του νέου εξωτερικού χρωματισμού Fjord Mist blue.

Στο εσωτερικό, οι εκδόσεις Elegance και Advance διαθέτουν αλλαγές σε ό,τι αφορά τις επιλογές χρωμάτων, υλικών και φινιρισμάτων, ενώ στο εσωτερικό του Crosstar χρησιμοποιούνται νέες επενδύσεις καθισμάτων και αλλαγές έχουν γίνει στο ταμπλό και τα πάνελ θυρών. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι το νέο φινίρισμα για το ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το μινιμαλιστικό τιμόνι δύο ακτίνων.

Νέα έκδοση Advance Sport

Η νέα ξεχωριστή έκδοση Advance Sport – που διατίθεται στη νέα αποκλειστική απόχρωση Urban Gray – υιοθετεί μοναδικό φινίρισμα στον εμπρός προφυλακτήρα, σπορ μάσκα τύπου πλέγματος καθώς και γυαλιστερούς μαύρους καθρέπτες και μοναδικές ζάντες αλουμινίου 16” που απογειώνουν τη γοητεία του Jazz e:HEV. Στο εσωτερικό, η έκδοση Advance Sport λαμβάνει αποκλειστικές αναβαθμίσεις που επιτείνουν τη σπορ αίσθηση του πιο πρόσφατου Jazz e:HEV. Η επένδυση των καθισμάτων συνίσταται σε έναν μοναδικό συνδυασμό μαύρου συνθετικού suede και γκρι συνθετικού δέρματος, ενώ ένα νέο τιμόνι τριών ακτινών, το κεντρικό υποβραχιόνιο και τα πάνελ θυρών αναδεικνύονται με μία εντυπωσιακή κίτρινη ραφή που δημιουργεί αντίθεση.

Πιο αποδοτική υβριδική τεχνολογία e:HEV

Το ανανεωμένο Jazz e:HEV διατηρεί την υψηλής απόκρισης και εξαιρετικά αποδοτική προηγμένη υβριδική τεχνολογία της Honda. Η τελευταία γενιά του συστήματος κίνησης e:HEV περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν οικονομικό βενζινοκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τρία έξυπνα προγράμματα οδήγησης που προσφέρουν υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας και ποιοτικής λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες. Οι αναβαθμίσεις σε όλες τις πτυχές του συστήματος e:HEV έχουν βελτιώσει την αποδοτικότητα, την οδηγησιμότητα και την ισχύ. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 10 kW (14 PS), ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ του στα 90 kW (122 PS), ενώ το μοτέρ-γεννήτρια αποδίδει επιπλέον 8 kW, ανεβάζοντας τη συνολική μέγιστη ισχύ του στα 78 kW (106 PS). Ο βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων με άμεσο ψεκασμό έχει κερδίσει σε απόδοση 7 kW με αποτέλεσμα να παράγει μέγιστη ισχύ 79 kW (107 PS). Η ροπή παραμένει στα 131 Nm.  Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα της Honda έχει εκπομπές CO2 από 102g/km, ενώ για την έκδοση Advance Sport η τιμή αυτή ξεκινά από 106 g/KM.

Για να αξιοποιήσει τις βελτιώσεις του συστήματος κίνησης, η έκδοση Advance Sport επωφελείται από αρκετές αλλαγές στη ρύθμιση της ανάρτησης. Η σκληρότητα των εμπρός ελατηρίων έχει μειωθεί κατά 8%, ενώ των πίσω έχει αυξηθεί κατά 20%. Αυτή η νέα ισορροπία ακαμψίας εμπρός-πίσω έχει μειώσει τις διαμήκεις δυνάμεις που ασκούνται με στόχο μια πιο εστιασμένη, δυναμική οδήγηση. Επίσης έχουν προστεθεί νέα, σκληρότερα αμορτισέρ για αυξημένη πρόσφυση και ταχύτητα στις στροφές. Οι πωλήσεις του νέου Honda Jazz και του Jazz Crosstar στις Ευρωπαϊκές αγορές πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό