26.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Honda e:Ny1 – Το νέο ηλεκτρικό compact SUV με 412 χλμ αυτονομία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μετά το χαριτωμένο “e” – ένα μοντέλο που θα πάρει τη μορφή ενός B-segment SUV και θα ονομαστεί “e:Ny1” το οποίο μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα… πιασάρικο αλλά αυτή είναι η στρατηγική που έχει επιλέξει η ιαπωνική εταιρία για τα ηλεκτρικά της και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Το Honda e:Ny1 είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το 2022 ως πρωτότυπο και θα λανσαριστεί στην αγορά για να τεθεί αντιμέτωπο με τον ανταγωνισμό που περιλαμβάνει μοντέλα όπως το Peugeot e-2008, το Opel Mokka Electric, το Hyundai Kona Electric και το Jeep Avenger μεταξύ άλλων, οπότε θα πρέπει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει με αξιώσεις το μερίδιο που του αναλογεί.

Όπως αναφέρει η εταιρία, το e:Ny1 χρησιμοποιεί τη νέα e:N Architecture F πλατφόρμα που εστιάζει σε τρία βασικά χαρακτηριστικά: υψηλή ακαμψία, χαμηλό κέντρο βάρους και προσεκτικά μελετημένη αεροδυναμική πατώματος που συνδυαστικά, εξασφαλίζουν το γεγονός ότι το νέο SUV θα προσφέρει οδική συμπεριφορά που θα εμπνέει εμπιστοσύνη αλλά θα είναι και διασκεδαστική. Εμφανισιακά, το Honda e:Ny1 χαρακτηρίζεται από τον τολμηρό και σοφιστικέ σχεδιασμό, μία νέα εταιρική ταυτότητα που θα υιοθετηθεί από την οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας αλλά όχι από το Honda e που, όντας το πρώτο, έχει ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση. Όσον αφορά στο αμάξωμα, η Honda έχει επιλέξει μεγάλες, καθαρές επιφάνειες, μοντέρνο αλλά λιτό design που αποφεύγει τις υπερβολές ενώ οι κοντοί πρόβολοι, οι μεγάλοι τροχοί και τα φαρδιά μετατρόχια που του χαρίζουν μία αθλητική στάση.

Ανάλογα μοντέρνο είναι και το εσωτερικό, όπου αναμφίβολα κυριαρχεί η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη 15.1 ιντσών που χρησιμοποιεί η Honda για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων ενώ η ολοκαίνουρια κεντρική κονσόλα προσφέρει προσιτά φυσικά χειριστήρια για τις βασικές λειτουργίες, πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για το smartphone, όλα στοιχεία που θα εκτιμηθούν από τον οδηγό και τους επιβάτες. Όπως θα εκτιμηθεί και η ευρυχωρία που προκύπτει από το έξυπνο packaging του ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου, παρά τις compact διαστάσεις του αυτοκινήτου.

Σε αυτό το σημείο, η Honda δεν αποκαλύπτει τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του e:Ny1 αλλά δηλώνει ότι ο ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα παράγει 204 ίππους και 310 Nm που είναι αρκετά για να παρέχει ομαλή και άνετη επιτάχυνση και επιβράδυνση. Κάτω από το πάτωμα βρίσκεται η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου 68.8 kWh που χαρίζει αυτονομία της τάξης των 412 χιλιομέτρων ανάμεσα στις φορτίσεις ενώ όταν εξαντληθεί το φορτίο, το e:Ny1 χρειάζεται περίπου 45 λεπτά σε έναν ταχυφορτιστή για να το αναπληρώσει από το 10, στο 80%.

“Το e:Ny1 είναι το επόμενο λογικό βήμα στο ταξίδι εξηλεκτρισμού μας στην Ευρώπη. Η φιλοσοφία εξέλιξης μας αναμιγνύει την ευφυή, πελατοκεντρική τεχνολογία με το όμορφο design και τα fun-to-drive δυναμικά χαρακτηριστικά. Το τελευταίο SUV αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης της Honda στον εξηλεκτρισμό, και είναι το πιο πρόσφατο βήμα στο ταξίδι της.“

Δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, Tom Gardner. Προς το παρόν, δεν έχουμε ακριβές χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Honda στην αγορά  και φυσικά δεν γνωρίζουμε την τιμή του αλλά όλα θα γίνουν γνωστά μέσα στους επόμενους μήνες, οπότε μείνε συντονισμένος…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό