16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Honda CL500 – Mε ρετρό διάθεση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda, κατά παράδοση, επινοεί μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες που είναι κατάλληλες για τους αναβάτες σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζοντας τη χρηστικότητα και την απόδοση του κινητήρα με την προσιτή τιμή και τη δυνατότητα εξατομίκευσης, δημιουργεί μοτοσυκλέτες που, με την πάροδο του χρόνου, αποκτούν υψηλή συναισθηματική αξία για τους ιδιοκτήτες τους. Tα αυθεντικά CLs των δεκαετιών 60s και 70s ήταν τέτοιες μοτοσυκλέτες που αποδείκνυαν ότι μία ελαφριά μοτοσυκλέτα με off-road δυναμική ήταν άκρως διασκεδαστική στην πόλη. Το ξεχωριστό στυλ με τις ψηλά τοποθετημένες εξατμίσεις έχει γίνει πλέον ένα εμβληματικό ορόσημο για πολλούς αναβάτες του 21ου αιώνα. Μετά από πέντε δεκαετίες, το 2018, η CMX500 Rebel, κατάλληλη για κατόχους διπλώματος A2, έφτασε στη γκάμα της Honda. Με την ‘old school’ φιλοσοφία να συναντά τη νέα τάση του ‘custom cool’, η αποδοχή της από το καταναλωτικό κοινό εκτοξεύθηκε στα ύψη – και με απαράμιλλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Σαν πακέτο – κινητήρας, πλαίσιο και στυλ – αποδείχτηκε ακαταμάχητο για τους νεαρούς αναβάτες με αποτέλεσμα να καταφέρει αθόρυβα να εξελιχθεί στην custom μοτοσυκλέτα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια.

Πέντε χρόνια αργότερα, ήρθε η ώρα για κάτι νέο. Για το 23YM, η Honda παρουσιάζει και πάλι μία μοτοσυκλέτα που φέρει περήφανα το έμβλημα CL και απευθύνεται σε αναβάτες που θέλουν να διαφέρουν. Η CL500 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνταγή της πρώτης CL72. Έχει την κατάλληλη εμφάνιση, τον ιδανικό κινητήρα και την αντοχή που ταιριάζει στη ζούγκλα της πόλης. Σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες εξατομίκευσης, το μόνο απαραίτητο είναι η φαντασία του ιδιοκτήτη. Με αυτή τη μοτοσυκλέτα δεν υπάρχει όριο. Ευθύς εξ αρχής, το μότο για την εξέλιξη της CL500 ήταν ‘Express Yourself’. Απευθυνόμενη σε ένα νεανικό κοινό που εστιάζει στο στυλ, είναι μία μοτοσυκλέτα που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη της, ικανή να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις των καθημερινών μετακινήσεων, ενός μεγάλου ταξιδιού το Σαββατοκύριακο, ακόμα και σε ‘χαλαρές’ off-road περιηγήσεις – και μάλιστα μαγνητίζοντας το βλέμμα σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο κινητήρας της είναι ο γνώριμος, ζωηρός και δημοφιλής, παράλληλος, δικύλινδρος κινητήρας των 471κ.εκ.της Honda, ο οποίος είναι κατάλληλος για κατόχους διπλώματος A2 και αποδίδει ισχύ 46.6 PS (34.3kW) και πλούσια ροπή 43.4Nm. Οι ρυθμίσεις της ECU είναι προσαρμοσμένες στο χαρακτήρα και τη χρήση της CL, και η κοντή τελική σχέση μετάδοσης προσφέρει άμεση επιτάχυνση στην πόλη, τόσο κατά την εκκίνηση, όσο και κατά την εν κινήσει επιτάχυνση. Το εξατάχυτο κιβώτιο διαχειρίζεται ένας μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper).

Το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’ αποτελεί μια στιλιστική δήλωση και παράλληλα, τη βάση για εύκολο χειρισμό κατά την οδήγηση. Η ανάρτηση με τη μεγάλη διαδρομή περιλαμβάνει τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm και ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ, ενώ οι τροχοί – 19 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω – συνδυάζονται με block-pattern ελαστικά. Τα φρένα, μπροστά και πίσω, φέρουν σύστημα ABS ειδικά διαμορφωμένο για εξαιρετική απόδοση σε ποικίλες επιφάνειες, ακόμα και σε ‘χαλαρές’ off-road συνθήκες.

Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ο πίνακας οργάνων έχει οθόνη LCD με ανοιχτόχρωμες ενδείξεις σε σκούρο φόντο, και η τεχνολογία Emergency Stop Signal (ESS) ενεργοποιεί τα πίσω φλας ως προειδοποίηση για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, σε ένα απότομο, δυνατό φρενάρισμα.

Η 23YM CL500 θα διατίθεται με τις εξής χρωματικές επιλογές:

Candy Energy Orange

Mat Laurel Green Metallic

Candy Caribbean Blue Sea

Mat Gunpowder Black Metallic

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό