33 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Honda Civic Type R – Διαθέσιμο και στη χώρα μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στόχος των ανθρώπων της Honda ήταν να δημιουργήσουν το ταχύτερο Civic Type R που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση μοντέλων υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένων από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με γνώμονα την ανθρωποκεντρική σχεδίαση, τη δυναμική και τη χρηστικότητα που εφαρμόστηκε κατά την ανάπτυξη της 11ης γενιάς Civic, οι μηχανικοί της Honda έχουν τελειοποιήσει κάθε πτυχή του Civic Type R. Για τον σκοπό αυτόν, ενσωμάτωσαν έναν λειτουργικό αεραγωγό στο καπό και έναν νέο πίσω διαχύτη που εξασφαλίζουν αεροδυναμικά οφέλη, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τη σπορ σιλουέτα. Το Type R είναι επίσης χαμηλότερο και φαρδύτερο από το στάνταρ Civic, με μια νέα πίσω αεροτομή η οποία τονίζει την κομψή γραμμή οροφής και συνεισφέρει στην αεροδυναμική απόδοση και τη σπορτίφ, μυώδη εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου.

Η χρήση ελαφριών εξαρτημάτων και η αυξημένη ιπποδύναμη του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων πετυχαίνουν μία εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους για την κατηγορία του. Το αναβαθμισμένο σύστημα rev-match με auto blip εξασφαλίζει μία απολαυστική εμπειρία αλλαγής ταχυτήτων με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Για το εσωτερικό του Type R οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα εκρηκτικό κόκκινο χρώμα, ελαφριά σπορ καθίσματα και χειριστήρια εστιασμένα στον οδηγό – στοιχεία που συναντάμε στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Honda. Εκτός από τα προκαθορισμένα προγράμματα οδήγησης, η νέα ρύθμιση ‘Indiual’ υπόσχεται νέα επίπεδα εξατομίκευσης, επιτρέποντας στους οδηγούς να παραμετροποιούν χαρακτηριστικά όπως η απόκριση του πεντάλ του γκαζιού και η αίσθηση του τιμονιού.
Όπως όλα τα μοντέλα Type R της Honda, το Civic Type R φέρει το εμβληματικό κόκκινο σήμα “H” της μάρκας, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την αγωνιστική κληρονομιά της Honda. Χρονολογείται από το 1965 και την επιτυχία του μονοθεσίου RA272 Formula 1™ στο Grand Prix του Μεξικού, το οποίο έφερε λευκό χρώμα και έναν κόκκινο ανατέλλοντα ήλιο στο ρύγχος. Η Honda συνεχίζει να διευρύνει τις κατακτήσεις της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την τελευταία γενιά Type R να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου προσθιοκίνητου μοντέλου στην παγκοσμίου φήμης πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία. Παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία του μοντέλου ώστε να δημιουργήσουν το ‘Απόλυτο Σπορ 2.0’, οι σχεδιαστές αναθεώρησαν όλες τις πτυχές του Civic Type R με σκοπό να επιτείνουν την αίσθηση της οδηγικής απόλαυσης. Με έξυπνες παρεμβάσεις βελτίωσαν την αεροδυναμική απόδοση και κατάφεραν να αυξήσουν το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο. Αξιοποιώντας τις εκλεπτυσμένες και καλαίσθητες γραμμές του νέου Honda Civic, το Type R δείχνει πιο επιθετικό και επιβλητικό στον δρόμο, και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον γρήγορο, δυναμικό και απολαυστικό χαρακτήρα του.

Το Civic Type R είναι κατά 8 mm χαμηλότερο και 90 mm φαρδύτερο από το Civic e:HEV και κατά 13 mm χαμηλότερο και 15 mm φαρδύτερο από τον προκάτοχό του. Στη σπορ εμφάνιση συνεισφέρουν οι σμιλεμένοι, μυώδεις θόλοι των τροχών που φιλοξενούν νέους, ανθεκτικούς τροχούς ελαφρού κράματος, με σχέδιο ζάντας ‘stepless reverse’ διαμέτρου 19 ιντσών σε ματ μαύρο χρώμα. Αυτοί συνδυάζονται με τα ειδικά για το μοντέλο ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S 265/30R/19. Το νέο Civic Type R χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα VTEC 2,0 λίτρων, ο οποίος υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό τεχνολογιών προερχόμενων από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτές βελτιώνουν περαιτέρω την ισχύ, τη ροπή και την απόκριση υπερβαίνοντας τις δυνατότητες ακόμη και της έκδοσης Limited Edition του προηγούμενου μοντέλου. Ο κινητήρας αποδίδει 329 PS στις 6.500 σ.α.λ., ενώ η ροπή των 420 Nm είναι διαθέσιμη μόλις στις 2.200 σ.α.λ. και παραμένει διαθέσιμη μέχρι τις 4.000 σ.α.λ., Το όριο περιστροφής του κινητήρα είναι οι 7.000 σ.α.λ. Το Civic Type R επιταχύνει από 0 – 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 275 km/h.

Στις υψηλές επιδόσεις συμβάλλει το αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο διαθέτει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα αποκλειστικά για το νέο Type R. Αυτά συνεισφέρουν στην ομαλή διαδικασία αλλαγής σχέσεων και βελτιώνουν το φορτίο. Ένα νέο ελαφρύτερο κατά 18% βολάν μειώνει την αδράνεια κατά 25% και αυξάνει την απόκριση του VTEC TURBO. Η τιμή του νέου Honda Civic Type R στη χώρα μας είναι 69900 Ευρώ. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό