15.9 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Honda Civic: Χαρισματικό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Honda Civic είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας, μιας και σε όλους τους τομείς είναι σαφώς πάνω τόσο από το μέσο όρο της κλάσης όσο και από αυτά που περιμένει κανείς από ένα hatchback.

Ξεκινώντας από την εμφάνισή του το Civic στην τελευταία του γενιά είναι πιο ώριμο από ποτέ. Με σύγχρονες, νεανικές και αεροδυναμικές γραμμές δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον δυναμικό του χαρακτήρα και την εστίασή του, μεταξύ άλλων και στο fun to drive.

Ταυτόχρονα καλύπτει ιδανικά και το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου. Οι έως και πέντε επιβάτες του θα ταξιδέψουν με ιδιαίτερη άνεση. Ενδεικτικό της προσοχής που έδειξαν οι ταλαντούχοι μηχανικοί της Honda είναι ότι το σχετικά χαμηλό ύψος του, που κολακεύει την εμφάνισή του, δεν περιορίζει καθόλου τον «αέρα» για τα κεφάλια όσων κάθονται στο πίσω κάθισμα.

Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ, τα 410 λίτρα του οποίου είναι από τις πολύ καλές τιμές της κατηγορίας C. Αν διπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων η χωρητικότητα φτάνει τα 1.220 λίτρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά σημεία για τις φορητές συσκευές και τα μικρο-αντικείμενα που όλοι μας χρησιμοποιούμε, καθώς και θέσεις για ποτήρια καφέ, κουτιά αναψυκτικών ή μπουκάλια νερού που αν μη τι άλλο διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Όλα αυτά και άλλα πολλά όπως η πολύ καλή θέση οδήγησης και η εξαιρετική εργονομία είναι απόρροια της φιλοσοφίας της Honda, που απεικονίζεται με το σλόγκαν Man-Maximum, Machine-Minimum.

Το νέο Honda Civic δεν είναι όμως μόνο άνετο. Είναι και απόλυτα ασφαλές κάτι που αποδεικνύεται και από την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων από τον Euro NCAP.

Που επιτεύχθηκε τόσο χάρη στη μελετημένη δομή του πλαισίου του, όσο και το πλήρους εξοπλισμού ασφαλείας του. Ο οποίος περιλαμβάνει συνολικά 11 αερόσακους -μεταξύ αυτών ένας για τα γόνατα και ένας ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό- και μια πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που αποτελούν την ομπρέλα του Honda Sensing.

Στην οποία ανήκει τόσο η βοήθεια διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας όσο και το ενεργό cruise control που αφενός διευκολύνει τον οδηγό και αφετέρου τον βοηθά να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου.

Το Civic διαθέτει και ένα σύστημα infotainment τελευταίας τεχνολογίας -με μια εξαιρετικής ευκρίνειας ελεύθερη οθόνη 9,0 ιντσών, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων με διαγώνιο 10,2 ιντσών- που υποστηρίζει στάνταρ Apple CarPlay και Android Auto εξασφαλίζοντας την διαρκή διασύνδεση smartphones και δίνοντας σε οδηγό και επιβάτες τη δυνατότητα να είναι συνεχώς online.

Ένα ακόμα μεγάλο ατού του Civic, ενδεχομένως και το μεγαλύτερο, είναι το σύστημα πρόωσής του, που υιοθετεί την κορυφαία υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda.

Καρδιά του e:HEV είναι ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος τετρακύλινδρος 2.000 κυβικών που λειτουργεί με τον κύκλο του Atkinson έχοντας έναν εξαιρετικά υψηλό βαθμό απόδοσης -επιπέδου F1- της τάξης του 41%.

O ιδιαίτερα εξελιγμένος κινητήρας βενζίνης συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, με αποτέλεσμα συνολική απόδοση του συστήματος, που ξεχωρίζει και για τη συνολικά πολιτισμένη λειτουργία και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, φτάνει τους 184 ίππους και τα 315 Nm.

Η οικονομία καυσίμου που επιτυγχάνεται είναι εντυπωσιακή μιας και η μέση κατανάλωση του Civic είναι μόνο 4,7 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ η αντίστοιχη εκπομπή CO2 του μόλις 108 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Σε αυτό βοηθά και το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο CVT, ενώ για τις επιδόσεις σημειώστε 7,8 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Στην κορυφή της γκάμας του Civic υπάρχει φυσικά το Type R, το κορυφαίο προσθιοκίνητο hot hatch, που ξεχωρίζει και οπτικά χάρη στο αεροδυναμικό του κιτ που του προσδίδει μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση.

To Civic Type R κινείται από έναν turbo 2.000 κυβικών που αποδίδει 329 ίππους, συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε εντυπωσιακά 5,4 δεύτερα. Όσο για την τελική του ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ./ώρα

Το εξαιρετικό Honda Civic ξεκινά από τις 34.950 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό