23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Honda και LG κατασκευάζουν εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στο Οχάιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda και η LG Energy Solution πραγματοποίησαν την επίσημη τελετή θεμελίωσης ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV των δύο εταιρειών, εμβαδού άνω των 185.800 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα βρίσκεται στην κομητεία Fayette, κοντά στο Jeffersonville του Οχάιο.
Οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 3,5 δισ. δολάρια στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας, με τη συνολική τους επένδυση να προβλέπεται να φτάσει τα 4,4 δισ. δολάρια. Η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024, με σχέδια για τη δημιουργία 2.200 θέσεων εργασίας και στόχο την ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 40 GWh. Η κοινοπραξία θα παρέχει μπαταρίες ιόντων λιθίου με τεχνολογία αιχμής για την υποστήριξη του σχεδίου της Honda να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στη Βόρεια Αμερική.
Η τοποθεσία της κοινοπραξίας μεταξύ Honda και LGES ανακοινώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2022 και η κοινή εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα στις 12 Ιανουαρίου 2023. Στόχος του εργοστασίου είναι να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου τύπου pouch μέχρι το τέλος του 2025, οι οποίες θα παρέχονται αποκλειστικά σε εργοστάσια αυτοκινήτων της Honda για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται στη Βόρεια Αμερική.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda, ο Dong-Myung Kim, πρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Προηγμένων Μπαταριών Αυτοκινήτων της LG Energy Solution, ο κυβερνήτης του Οχάιο Mike DeWine, ο αντικυβερνήτης Jon Husted, άλλα μέλη της κυβέρνησης και αξιωματούχοι της τοπικής κοινότητας.
Κατά την τελετή, οι επικεφαλής της νέας κοινοπραξίας, ο CEO Robert H. Lee και ο COO Rick Riggle παρουσίασαν μία σειρά από ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες των νέων εγκαταστάσεων, που θα βρίσκονται περίπου 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Columbus. Ο Lee δήλωσε:
Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ δύο μεγάλες εταιρείες, τη Honda και την LG Energy Solution, οι οποίες έχουν μακρά και περήφανη ιστορία επιτυχίας. Η LG Energy Solution είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής μπαταριών παγκοσμίως και επενδύει επιθετικά για να καλύψει τη ζήτηση στην ηλεκτροκίνηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με τη Honda, έναν ηγέτη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με φήμη για την ποιότητα και την αξιοπιστία.
Αν αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κοινοπραξία μας θα είναι η πιο επιτυχημένη μονάδα μπαταριών στον κόσμο και ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον τεράστιο μετασχηματισμό προς την κατεύθυνση της αειφορίας.
Από τη μεριά του ο Riggle είπε:
Έχουμε μιλήσει πολύ για τη συνεργασία μεταξύ της Honda και της LG Energy Solution, αλλά οι κοινότητες του νότιου Οχάιο είναι επίσης μέρος αυτού του εγχειρήματος, και το βλέπουμε όχι τόσο ως ένα κοινό εγχείρημα, αλλά ως μια τριπλή κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών μας και της κοινότητας.
Μοιραζόμαστε παρόμοιες αξίες και προοπτικές όσον αφορά τη σχέση που θέλουμε να έχουμε με το νέο μας εργατικό δυναμικό και αυτό το πνεύμα ομαδικής εργασίας θα είναι το κλειδί για την επιτυχία μας.»
Η Honda ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της να επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσει αρκετά από τα υπάρχοντα εργοστάσια οχημάτων και κινητήριων μονάδων στο Οχάιο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούν τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας.
Η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων Honda στη Βόρεια Αμερική το 2026, βασισμένων στη νέα αρχιτεκτονική Honda e:Architecture. Στο πλαίσιο του στόχου της να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές της δραστηριότητες έως το 2050, η Honda έχει ως όραμα τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και κυψέλες καυσίμου να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεων οχημάτων της έως το 2040.

Με την υποστήριξη του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου κατασκευής μπαταριών που έχει δημιουργήσει, η LG Energy Solution υλοποιεί την πρωτοβουλία της να επισπεύσει την παγκόσμια μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την ετήσια παραγωγική της ικανότητα των 200 GWh να αυξάνεται περαιτέρω σε 300 GWh μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της στον τομέα Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) και τη λειτουργική τεχνογνωσία της, η LGES είναι αφοσιωμένη στην παροχή ανταγωνιστικών λύσεων ενέργειας για τους πελάτες της, προωθώντας έτσι τις αξίες των πελατών και ενισχύοντας τις συλλογικές πρωτοβουλίες για τον ενεργειακό μετασχηματισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό