17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Honda: Θα χρησιμοποιεί το Android Automotive και ετοιμάζει eVTOL, μικρούς πυραύλους και ρομπότ για τη σελήνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda γίνεται μια ακόμη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοινώνει πως τα νέα της αυτοκίνητα από το 2022 θα εξοπλίζονται με συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα έχουν για λειτουργικό σύστημα το Android Automotive.

Παράλληλα η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως εργάζεται πάνω σε ένα ιπτάμενο eVTOL όχημα (αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης) που διαθέτει 10 ηλεκτροκινητήρες, ενώ έχει και κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί ως range-extender, αναλαμβάνοντας να φορτίσει τις μπαταρίες, αυξάνοντας την αυτονομία του στα 400 χιλιόμετρα.

Η Honda θέλει να συνδυάζει το eVTOL με ένα ολόκληρο “οικοσύστημα κινητικότητας”, συμπεριλαμβανομένων των επίγειων οχημάτων για να μεταφέρει τους επιβάτες από σπίτι σε σπίτι χωρίς αυτοί να χρειαστεί να οδηγήσουν. Οι δοκιμές του eVTOL θα ξεκινήσουν το 2023, με την Honda να θέλει να το περάσει στην αγορά μέχρι το 2030.

Παράλληλα η Honda θα συνεχίσει το πρόγραμμα κατασκευής ρομπότ έχοντας ως στόχο να τα κάνει να έχουν ανθρώπινες ικανότητες χωρίς τους περιορισμούς του χρόνου, του τόπου και του χώρου. Το νέο Avatar ρομπότ που ετοιμάζει θα διαθέτει χέρι με 4 δάχτυλα και θα είναι ικανό να χρησιμοποιεί εργαλεία σχεδιασμένα για τον άνθρωπο, θα μπορεί να ελέγχεται απομακρυσμένα και θα κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Τα στελέχη της Honda προβλέπουν πως το ρομπότ θα γίνει χρήσιμο μέσα στη δεκαετία του 2030 και ελπίζουν να ξεκινήσουν τη δοκιμή του μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

Τέλος η Honda έχει στρέψει την προσοχή της και στο διάστημα, ιδίως με τη δημιουργία ενός συστήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη σεληνιακή επιφάνεια που θα αξιοποιήσει τις κυψέλες υδρογόνου της εταιρείας και τις τεχνολογίες ηλεκτρόλυσης νερού υψηλής πίεσης.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορεί χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από ηλιακά κάτοπτρά, να αποσυνθέτει το νερό και να αποθηκεύει υδρογόνο και οξυγόνο. Κατόπιν, οι κυψέλες υδρογόνου θα μπορούν να δημιουργούν και να παρέχουν ηλεκτρισμό.
Το οξυγόνο θα χρησιμοποιείται σε επανδρωμένες σεληνιακές βάσεις, ενώ το υδρογόνο ως καύσιμο για τα διαστημόπλοια. Παράλληλα η Honda οραματίζεται ότι τα τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ της θα εκτελούν διάφορες εργασίες στη σεληνιακή επιφάνεια.

Η Honda θέλει επίσης να κατασκευάζει μικρούς, επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους για την εκτόξευση μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς. Οι εργασίες ανάπτυξης ξεκίνησαν το 2019 και η εταιρία ευελπιστεί να τους έχει έτοιμους μέσα στη δεκαετία του 2030.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό