31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Home cinema: Ενοχα πάθη και αληθινά εγκλήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενα όμορφο πρωινό ★★★ΕΡΩΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ (2022), 112΄Σκηνοθεσία: Μία Χάνσεν-ΛαβΕρμηνείες: Λεά Σεϊντού, Μελβίλ Πουπό

Από την πλατφόρμα της Cosmote TV επιλέγουμε ένα φιλμ της Μία Χάνσεν-Λαβ («Το νησί του Μπέργκμαν»), το οποίο ασχολείται με τους οικογενειακούς δεσμούς αλλά και την ερωτική συντροφικότητα, έχοντας στο επίκεντρο τη μαγνητική παρουσία της Λεά Σεϊντού. Η Γαλλίδα ηθοποιός υποδύεται τη Σαντρά, μια μητέρα η οποία μεγαλώνει μόνη την οκτάχρονη κόρη της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει τον πατέρα της που βρίσκεται στα πρώτα στάδια του Αλτσχάιμερ.

Στη ζωή της τότε θα μπει ο Κλεμάν, παλιός φίλος (και παντρεμένος), με τον οποίο θα ξεκινήσει μια παθιασμένη ερωτική σχέση.

Η Λεά Σεϊντού είναι ως συνήθως εξαιρετική ενσαρκώνοντας μια ενδιαφέρουσα ηρωίδα, σε ένα φιλμ που μοιάζει ίσως κάπως διχασμένο ανάμεσα στις δύο διαφορετικές θεματικές του, παρ’ όλα αυτά διαθέτει καλά στερεωμένους χαρακτήρες και ατμόσφαιρα ώστε να κρατήσει ζωντανή την προσοχή του θεατή ώς το φινάλε.

Τις περιπέτειες μιας ομάδας δημιουργών podcast στην ιρλανδική ύπαιθρο παρουσιάζει η σειρά «Μπόντκιν», στο Netflix.

ΜπόντκινΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ (2024)Δημιουργός: Τζεζ ΣαρφΕρμηνείες: Σιβόν Κάλεν, Ρόμπιν Κάρα

Μία από τις πιο αξιόλογες σειρές που έχουμε δει τελευταία στην πλατφόρμα του Netflix, μας έρχεται από την Ιρλανδία. Δύο δημιουργοί podcast, ειδικευμένοι στις δημοφιλέστατες ιστορίες αληθινών εγκλημάτων, μαζί με μια ερευνητική δημοσιογράφο ταξιδεύουν στο επαρχιακό Μπόντκιν της Ιρλανδίας, προκειμένου να μάθουν όσο περισσότερα μπορούν γύρω από μια μυστηριώδη υπόθεση τριπλής εξαφάνισης. Καθώς η έρευνα προχωράει και τα στόματα ανοίγουν, θα ανακαλύψουν ότι η ιστορία έχει πολύ μεγαλύτερες και πιο παράξενες διαστάσεις από όσο είχαν φανταστεί.

Επειτα από ένα μάλλον εισαγωγικό πρώτο επεισόδιο, η σειρά του Netflix ανεβάζει στροφές, πλουτίζοντας με σασπένς και ανατροπές την πλοκή της. Φυσικά όλα εδώ έχουν να κάνουν με την ατμόσφαιρα: αυτή τη χαρακτηριστική γοητεία του καταπράσινου ιρλανδέζικου τοπίου, σε συνδυασμό με το «αλλόκοτο» χιούμορ και τους στερεοτυπικούς –αλλά απολαυστικούς– χαρακτήρες. Στην ίδια κατηγορία μπαίνουν και οι τρεις ερευνητές, με πιο ενδιαφέρουσα φυσικά τη μόνιμα μπαρουτιασμένη δημοσιογράφο της (υπέροχης) Σιβόν Κάλεν.

Εξίσου ενδιαφέρουσες και αστείες είναι οι παρατηρήσεις γύρω από το σύγχρονο φαινόμενο των podcasts που ασχολούνται με αληθινά εγκλήματα. Κάπου ανάμεσα στους ερασιτέχνες ντετέκτιβ και τους περφόρμερ, οι δημιουργοί των συγκεκριμένων εκπομπών αποτελούν αστέρες της ποπ κουλτούρας, μέχρι που η έρευνα στο πεδίο θα πάρει αληθινά επικίνδυνη τροπή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό