19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Helmos Mountain Festival: Γέμισε το χιονοδρομικό Καλαβρύτων με χιλιάδες νέους

Ειδήσεις Ελλάδα

Χιλιάδες επισκέπτες προσέλκυσε η πρώτη ημέρα του Helmos Mountain Festival που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου από χθες έως τη Δευτέρα 5 Ιουνίου

Χιλιάδες επισκέπτες προσέλκυσε η πρώτη ημέρα του Helmos Mountain Festival που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου από χθες έως τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έσπευδαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με τους πιο τολμηρούς να φέρουν μαζί τους σκηνές και εξοπλισμό κατασκήνωσης για να κοιμηθούν το βράδυ με ταβάνι τους τον γεμάτο άστρα ουρανό του Χελμού.

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, αφού δεν επιβεβαιώθηκαν οι δυσμενείς προγνώσεις, ενώ για σήμερα και αύριο έχει εκτιμηθεί ότι ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος.

Συνολικά, το τριήμερο των εκδηλώσεων αναμένονται περισσότεροι των 10.000 επισκεπτών, με αρκετούς από αυτούς να έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, αφού ήταν γνωστό πως υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές από Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κρήτη, Χίο, Λάρισα και ασφαλώς την Αθήνα.

Πέρα από αυτούς που επέλεξαν να κοιμηθούν τα βράδια σε σκηνές στο Χιονοδρομικό Κέντρο, αρκετοί επισκέπτες «έδωσαν ζωή» στην πόλη των Καλαβρύτων και τα γύρω χωριά. Από νωρίς το μεσημέρι, τα καταστήματα εστίασης των Καλαβρύτων είχαν αρκετό κόσμο, ενώ και τα ξενοδοχεία της περιοχής φιλοξενούν πολλές εκατοντάδες επισκέπτες.

Στόχος του τριήμερου Φεστιβάλ είναι η νέα διοργάνωση στα ορεινά της Αχαΐας να μετατραπεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Η ιδέα πίσω από τη διοργάνωση «γεννήθηκε» πριν από μερικούς μήνες και όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Αγριος, η επιδίωξη είναι το Χιονοδρομικό να συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος ακόμα καλύτερα τις ομορφιές του βουνού.

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και υπάρχουν σημεία εστίασης και «ανεφοδιασμού».

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για τη διεξαγωγή μιας σειρά δραστηριοτήτων στη φύση, όπως πεζοπορίες, ορεινούς αγώνες δρόμου, ορεινή ποδηλασία, ΒΜΧ & ράμπα skate, ziplines & slacklines αναρρίχησης. Παράλληλα, θα διοργανωθούν εργαστήρια για τους λάτρεις της μουσικής και της φωτογραφίας αλλά και οικοπεριηγήσεις, θεατρικό παιχνίδι και workshops για τους μικρούς σε ηλικία συμμετέχοντες.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα, και Εισβολέα.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα λάβουν χώρα συναυλίες των Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη και Σπύρου Γραμμένου. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 8 το βράδυ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό