22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Healthy συνταγή για φασολάκια Haricot με αρακά και σουσάμι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ότι πιο healthy νόστιμο και γευστικό μπορείτε να φτιάξετε σε σαλάτα ή ορεκτικό ακόμα και για ένα πλήρες γεύμα.

Αυτή η σαλάτα με σουσάμι τζίντζερ αρακά και Haricot φασολάκια είναι ότι πιο νόστιμο γευστικό και υγιεινό έχετε δοκιμάσει.

Τα φασόλια Haricot είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθώς και χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες. Περιέχουν επίσης μέταλλα όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος και αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Β, συμπεριλαμβανομένου του φολικού οξέος.

Θα χρειαστείτε λιγότερο από 15 λεπτά για να την ετοιμάσετε .

Υλικά :

1 κιλό Haricot φασολάκια 1 κσ ηλιέλαιο 1κσ ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ 2 κσ μέλι 1 κγ soy sauce 1 κγ sesame oil 1 κγ sriracha sauce ( προαιρετικό ) 1 κούπα κατεψυγμένο αρακά 2 κγ λευκό σουσάμι2κγ μαύρο σουσάμι

Οδηγίες :

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό , ( ετοιμάστε και ένα μεγάλο μπολ με παγάκια μαζί Άι με ένα μεγάλο σουρωτήρι ).Καθώς το νερό βράζει ετοιμάστε την σως αναμειγνύοντας το λάδι το τζίντζερ το μέλι την σόγια το σισαμέλαιο και την sriracha σε ένα μικρό μπολάκι.Προσθέστε τα φασόλια στο καυτό νερό για 4 λεπτά ανακατεύοντας, αν τα φασολάκια σας είναι μικρό μέγεθος βάλτε τα για 3 1/2 λεπτά. Σουρώστε τα και βάλτε τα στο μπολ με τα παγάκια.Αυτό θα σταματήσει την διαδικασία μαγειρέματος. Αμέσως ξανά σουρώστε τα και στεγνώστε τα με πανάκι κουζίνας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε την σως και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλει λίγο φουσκάλες.Προσθέστε τα φασολάκια και ανακατέψτε απαλά για 2-3 λεπτά και προσθέστε τον αρακά και 1/2 κγ αλάτι και αρκετό πιπέρι. Ρίχτε τα 2 διαφορετικά σουσάμια και απολαύστε τα.

Καλή σας όρεξη ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco www.twitter.com/majenco www.facebook.com/JencaMajenco

 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό