16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Harman Kardon Onyx Studio 7 Hands-On Review: «Ποιότητα στη… νιοστή»!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Harman Kardon πρόκειται για μια εταιρεία που αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά το τι σημαίνει ποιοτικός ήχος. Τα προϊόντα της πάντοτε διακρίνονται από την υψηλή αισθητική και τα premium υλικά κατασκευής που καθιστούν τα προϊόντα της, κορυφαίες επιλογές στο premium φάσμα. Το Onyx Studio 7 που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε πριν λίγες ημέρες ενσωματώνει πλήρως την φιλοσοφία της υψηλής αισθητικής και των ανεπτυγμένων audio features που μπορούν να ερεθίσουν το αυτί κάθε φανατικού audiophile.  

Industrial design to the… bone!

To Onyx Studio 7 της Harman Kardon δείχνει να ακολουθεί τις γνωστές τολμηρές και συγχρόνως εξαιρετικά premium γραμμές που χαρακτηρίζουν όλα τα audio προϊόντα της. H industrial αισθητική είναι αυτή που κυριαρχεί, με μια μεταλλική μπάρα από ανοδιωμένο αλουμίνιο (χρησιμεύει εκτός από stand και ως λαβή), η οποία περιβάλλει το ηχείο. Ο κομψός και elegant στρογγυλοποιημένος σχεδιασμός του ηχείου διακρίνεται για τον ultra premium χαρακτήρα, με την Harman Kardon να έχει χρησιμοποιήσει τα πιο ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά κατασκευής που υπάρχουν. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι πέραν της στιβαρότητας του, το Harman Kardon Onyx Studio 7 μπορεί να σταθεί άνετα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ενώ αν και έχει λίγο… παραπάνω βάρος, αυτό ωστόσο δεν επηρεάζει την μεταφορά και τη στήριξη του.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στα διαθέσιμα buttons ελέγχου (play/pause, volume controls, Power On/Off και Bluetooth pairing button) διαπιστώνουμε ότι αυτά είναι τοποθετημένα στο ακριβώς επάνω τμήμα του ηχείου για maximum άνεση και μεγάλη ευκολία στη χρήση. Κοιτάζοντας στο πίσω κάτω τμήμα, εκεί βρίσκονται ένα κλασικό AUX input jack των 3.5mm για να το συνδέσετε σε οποιαδήποτε συσκευή με τον κλασικό τρόπο, το βύσμα για την τροφοδοσία, όπως επίσης και USB Type-C service port. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το portable ηχείο της Harman Kardon συνδέεται μέσω του Bluetooth 4.2 (A2DP 1.3, AVRCP 1.6).

Σε γενικές γραμμές, το Onyx Studio 7 της Harman Kardon σε επίπεδο «εμφάνισης» μπορεί να φιλοξενηθεί σε κάθε χώρο του σπιτιού, αποτελώντας ένα μικρό tech κόσμημα που μοιραία συγκεντρώνει τα βλέμματα, σε οποιοδήποτε σημείο και εάν το τοποθετήσετε! Ωστόσο, ακόμη και εάν το χρησιμοποιήσετε έχετε εκτός σπιτιού, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας, καθώς το Onyx Studio 7 είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει και από τις κακουχίες και τις… κακοτοπιές.

Ανεβασμένες επιδόσεις!

Η Harman Kardon όμως έχει περάσει στις συνειδήσεις των audiophiles όχι μόνο λόγω του εξαιρετικού design, αλλά και του υψηλού performance. Με δύο πανίσχυρα tweeters των 25mm που προσφέρουν εντυπωσιακό ήχο, η απόδοση του Onyx Studio 7 είναι με δύο λέξεις… απλά «crystal-clear». To δε ισχυρό μπάσο με το woofer των 120mm πάλλεται με δυναμικό τρόπο, συμπληρώνοντας έτσι ένα άρτιο ακουστικό αποτέλεσμα. Για μια ακόμη φορά η Harman Kardon έκανε ένα δυναμικό statement, καθώς με την ισχύ των 50W (RMS) το Onyx Studio 7 πρόκειται για ένα portable ηχείο που εξαλείφει πλήρως τις παραμορφώσεις,

Φτάνοντας στο νευραλγικό παράγοντα της αυτονομίας, το μόνο βέβαιο είναι ότι με το Onyx Studio 7 δεν πρόκειται να απογοητευτείτε, καθώς η ενσωματωμένη μπαταρία των 3283mAh διαρκεί έως και 8 ώρες (ανάλογα με τη χρήση)… Ότι πρέπει δηλαδή για να στήσετε το καλύτερο outdoor πάρτι! Και μπορεί τo Onyx Studio 7 να είναι συνώνυμο της απόδοσης, όμως εάν το επιθυμείτε, η λειτουργία Harman Wireless Dual Sound σας δίνει τη δυνατότητα να συνενώσετε δύο ηχεία μαζί και έτσι να εκτοξεύσετε ακόμη περισσότερο το ηχητικό αποτέλεσμα… δυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο κι άλλο την ένταση. 

Ξεχωριστό από άκρη σε άκρη!

Η Harman Kardon για μια ακόμη φορά δημιούργησε μια άκρως ποιοτική πρόταση, η οποία αναμένεται να εκτοξεύσει την ηχητική σας εμπειρία. Με δυναμικό μπάσο, crystal-clear ήχο, design που δίνει άλλη πνοή στη διακόσμηση του σπιτιού σας, ανθκετικά και ποιοτικά υλικά κατασκευής και την ξεχωριστή ποιότητα που μόνο η Harman Kardon προσφέρει, για μια ακόμη φορά έχουμε ένα portable ηχείο που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητάει όχι μόνο ο casual, αλλά και ο πιο premium user. Με τιμή στα 280 ευρώ περίπου αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια ιδανική και “εγγυημένη” πρόταση στην κατηγορία των mid-range portable ηχείων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό