28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Hamilton: Η χθεσινή μου επαφή με τον Verstappen δείχνει πως είμαι “στόχος”

Ειδήσεις Ελλάδα

Hamilton και Verstappen είχαν επαφή χθες στο GP της Βραζιλίας, με τους αγωνοδίκες να θεωρούν υπαίτιο τον Ολλανδό και να του δίνουν ποινή 5 δευτερολέπτων. Ωστόσο ο Hamilton μετά το τέλος του αγώνα είπε πως η επιτυχία του στη Formula 1 τον έκανε “στόχο” του Max Verstappen. Ερωτηθείς για το περιστατικό ο Hamilton είπε:
Δεν ανησυχώ. Ναι, δεν έχω ανησυχίες, νομίζω. Νομίζω ότι είναι φυσικό όταν έχεις την επιτυχία και τα νούμερα στο στήθος σου, να γίνεσαι στόχος. Αλλά είναι εντάξει. Δεν είναι κάτι με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί νωρίτερα.
Ο Hamilton πρόσθεσε πως δεν είχε ιδιαίτερες σκέψεις για το ατύχημα εκείνη τη στιγμή, καθώς η νοοτροπία του ήταν να μπορεί να συνεχίσει και να ανακάμψει μέσα στον αγώνα.
Δεν έχω πολύ άποψη για αυτό, για να είμαι ειλικρινής. Το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι πίστευα ότι το αυτοκίνητο θα έπρεπε να αποσυρθεί επειδή ένιωσα κάτι, το πίσω μέρος δεν το ένιωθα το ίδιο μετά την επαφή.
Για μένα, ήταν σαν η ομάδα να χάνει το 1-2, αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ. Έτσι οδήγησα πάνω από το γρασίδι, επέστρεψα στην πίστα και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πώς μπορώ να επιστρέψω και να δώσω στην ομάδα αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα. Έτσι, για μένα, σημασία έχει όχι πώς πέφτεις, αλλά πώς σηκώνεσαι ξανά. Και είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει όλοι.

Ο Verstappen από τη μεριά του υποστήριξε πως ο Hamilton δεν είχε τη “μηδενική πρόθεση” να του αφήσει αρκετό χώρο για να μην συγκρουστούν, ενώ είπε ότι υποψιαζόταν πως τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά μόλις βρεθεί δίπλα στον Hamilton.
Απλά ένιωσα, μόλις πήγαινα δίπλα του, ότι δεν είχε σκοπό να μου αφήσει χώρο. Και εντάξει, αν δεν μου αφήσεις χώρο, θα συγκρουσθούμε; Σκέφτηκα ότι μετά από ότι συνέβη πέρυσι, ίσως το ξεχάσουμε, μπορούμε επιτέλους να αγωνιστούμε. Γιατί πρώτα από όλα, όταν πήγα δίπλα-δίπλα, σκέφτηκα εντάξει, ας κάνουμε έναν καλό αγώνα εδώ. Αλλά τότε το νιώθεις με έναν οδηγό, αν πρόκειται να αφήσει χώρο ή όχι. Και δεν υπήρχε καμία πρόθεση να μου αφήσει χώρο.
Ο Verstappen είπε ότι ήταν ελαφρώς έκπληκτος που οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι έφταιγε αυτός για το περιστατικό, λέγοντας:
Ναι, για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην όταν πήρα την ποινή των πέντε δευτερολέπτων. Εννοώ, δεν στεναχωρήθηκα, αλλά αν με ρωτούσες, “θα το έκανα ξανά;” θα σου έλεγα “Απολύτως”.
Αναλογιζόμενος τη θέση των μονοθεσίων, ο Verstappen υπολόγισε ότι ο Hamilton θα μπορούσε να του δώσει περισσότερο χώρο χωρίς να χάσει τη θέση του.
Ήταν μπορώ να πω κατά 85% δίπλα μου και πρόθεσή μου δεν είναι ποτέ να τρακάρω. Αλλά ένιωθα ότι δεν θα μου άφηνε το χώρο σε εκείνη τη στροφή. Και μετά ναι, συγκρουστήκαμε. Αν είχε απλώς μετακινηθεί λίγο, πιθανότατα θα έμενε μπροστά ούτως ή άλλως. Και είναι κρίμα. Θέλω να αγωνιστώ. Θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα, αλλά όταν ο άλλος δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί σου…”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό