19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Hackers από τη Βόρεια Κορέα έκλεψαν 625 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

H βορειοκορεατική ομάδα hacker Lazarus βρίσκεται πίσω από την κλοπή 625 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα από το δίκτυο Ronin, το blockchain που υποστηρίζει το crypto παιχνίδι Axie Infinity, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Χάρη στην έρευνά μας, μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η ομάδα Lazarus και η APT38, κυβερνοπειρατές συνδεόμενοι με τη Βόρεια Κορέα, βρίσκονταν πίσω από την κλοπή (κρυπτονομισμάτων της) Ethereum αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρθηκε την 29η Μαρτίου», έγραψε χαρακτηριστικά το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η κυβερνοεπίθεση στο Axie Infinity έγινε με την εκμετάλλευση κενού ασφαλείας στο λογισμικό της Sky Mavis. Η εταιρεία χρησιμοποιούσε blockchain που της επέτρεπε να έχει εσωτερικό σύστημα συναλλαγών και νόμισμα μέσα στο παιγνίδι, «γεφυρωμένο» με το κρυπτονόμισμα. Μια μέθοδο που μπορεί να είναι ταχύτερη και φθηνότερη, αλλά δεν είναι το ίδιο ασφαλής.

«Είμαστε ακόμη στη διαδικασία προσθήκης πρόσθετων μέτρων ασφαλείας πριν από την αναδιάταξη της Ronin Bridge για τον μετριασμό του μελλοντικού κινδύνου», αναφέρει το δίκτυο Ronin, βάζοντας ένα χρονοδιάγραμμα επιστροφής της γέφυρας μέχρι το τέλος του μήνα.

Να σας θυμίσουμε πως η ομάδα Lazarus, στην οποία επέβαλαν κυρώσεις οι ΗΠΑ το 2019, έγινε κατηγορήθηκε για πειρατεία στα στούντιο της Sony Pictures Entertainment σε αντίποινα για το φιλμ «The Interview» το 2014.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό