20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H XM θα είναι μετά την M1 το δεύτερο αποκλειστικό μοντέλο Μ της BMW

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα αρχικά στοιχεία ενός πρωτότυπου, του Concept XM που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η εταιρεία του Μονάχου.

Το πρωτότυπο προλογίζει το μοντέλο παραγωγής που θα αρχίσει να κατασκευάζεται προς τα τέλη του 2022 στο εργοστάσιο της μάρκας στη ΗΠΑ, θα είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο Μ και το δεύτερο αποκλειστικό μετά τη θρυλική Μ1, το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής supercar της βαυαρικής εταιρείας.

Ταυτόχρονα θα είναι το μοντέλο που θα εγκαινιάζει τη νέα εικόνα των μεγάλων και πολυτελών BMW. Η οποία θα προσδιορίζεται από τη μεγάλη μάσκα -η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής σε μοντέλο της εταιρείας- και από τους πολύ μικρούς προβολείς.

Χαρακτηριστικό θα είναι και το πίσω μέρος με τα σήματα της BMW στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, ενώ γενικά κυριαρχούν οι γωνίες και οι έντονες ακμές, που δημιουργούν ένα σύνολο που αρχικά ξενίζει αλλά όσο το συνηθίζεις έχει στυλ και χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό η μεγάλη ενιαία οπτικά οθόνη έχει κλίση προς τον οδηγό ακολουθώντας την παράδοση της BMW, ενώ από κει και πέρα ο διάκοσμος είναι πολυτελής, με καφές δερμάτινες επενδύσεις, λεπτομέρειες από ανθρακόνημα και μπρούντζο, φωτιζόμενη οροφή αλά Rolls Royce και μεγάλους χώρους για τέσσερις.

Στους τελευταίους συμβάλλει και το μεγάλο μεταξόνιο των 3.100 χιλιοστών, ίδιο με αυτό της X7. Σε σχέση με την τελευταία η XM είναι μόλις 7,0 εκατοστά πιο κοντή, καθώς το μήκος της φτάνει συνολικά τα 5,11 μέτρα.

Όπως προαναφέραμε η XM είναι και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της γκάμας των M. Έχει ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης που αποτελείται από έναν V8 και έναν ηλεκτροκινητήρα με συνδυαστική απόδοση 750 ίππων και 1.000 Nm και από μια μπαταρία που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 80 χιλιομέτρων. Φυσικά θα υπάρχει τετρακίνηση και το κιβώτιο θα είναι αυτόματο.
Η διάθεση της BMW XM παραγωγής -η επωνυμία χρησιμοποιείται μετά από συμφωνία με τη Citroen- θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 και η αρχική τιμή θα είναι της τάξης των 150.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό