28.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

H Xεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο: «Θα γίνει μέρος του πολέμου εάν συνεχίσει να βοηθάει το Ισραήλ»

Ειδήσεις Ελλάδα

 Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτικό μήνυμά του απείλησε την Κύπρο λέγοντας πως «εάν εξακολουθήσει να βοηθάει το Ισραήλ με τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς τότε θα γίνει μέρος του πολέμου και εμείς θα το αντιμετωπίσουμε αναλόγως». 

Προειδοποίησε επίσης πως η Χεζμπολάχ θα πολεμήσει «χωρίς όρια και χωρίς κανόνες» στην περίπτωση ενός «ευρύτερου πολέμου με το Ισραήλ» λέγοντας πως κανείς και πουθενά εντός της χώρας (Ισραήλ) δεν θα είναι ασφαλής από τις επιθέσεις.  Στο διάγγελμά του μίλησε ακόμα και για πιθανούς στόχους στη Μεσόγειο.

Σήμερα τρία μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χωριό Γιαρούν, στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua που επικαλείται πηγές από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 540 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως περίπου 100 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με το Xinhua που επικαλείται πηγές των λιβανέζικων δυνάμεων ασφαλείας. Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 26 άνθρωποι, δεκαπέντε στρατιωτικοί και ένδεκα άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Εκτιμάται πως σχεδόν 150.000 κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

Το Ισραήλ έχει απειλήσει τη Χεζμπολάχ με «ολοκληρωτική καταστροφή» με τον υπουργό Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς να τονίζει πως «είμαστε κοντά στη στιγμή που θα αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού απέναντι στη Χεζμπολάχ και στον Λίβανο. Σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο η Χεζμπολάχ θα καταστραφεί και ο Λίβανος θα πληγεί σκληρά».  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό