22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

H Williams ‘έδεσε’ τον Άλμπον με νέο πολυετές συμβόλαιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Για το 2023 και τα επόμενα χρόνια ο Άλεξ Άλμπον θα αγωνίζεται στη Formula 1 με τη Williams, η οποία έσπευσε να εξασφαλίσει με νέο συμβόλαιο τις υπηρεσίες του για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως όπως η Alpine με τον Όσκαρ Πιάστρι.

Το όνομα του Άλεξ Άλμπον ήταν ανάμεσα σε αυτά που είχαν ακουστεί για τη θέση της Alpine το 2023, μετά το φιάσκο της γαλλικής ομάδας με τον Όσκαρ Πιάστρι, ενώ για τις υπηρεσίες που φέρεται πως έχει λόγο και η Red Bull Racing – η οποία ενορχήστρωσε την επιστροφή του στη Formula 1, με τη Williams, τη φετινή σεζόν.

Παρότι η RBR πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον Σέρτζιο Πέρεζ μέχρι το τέλος του 2024, η Williams έσπευσε να επεκτείνει το δικό της με τον Άλμπον. O 26χρονος Βρετανο-Ταϊλανδός έχει σημειώσει ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος με το λιγότερο ανταγωνιστικό μονοθέσιο της F1, και έχει κερδίσει και τους 3 φετινούς βαθμούς που έχει σκοράρει η Williams – έναν στην Αυστραλία και δύο στο Μαϊάμι.

Ο Άλεξ Άλμπον θα παραμείνει στη Williams τα επόμενα χρόνια
WILLIAMS F1

Η επέκταση της συνεργασίας του Άλμπον με τη Williams θεωρούνταν τυπική διαδικασία, και αυτό αποδείχθηκε με την επίσημη ανακοίνωσή της. Είναι ένα ακόμη κομμάτι του παζλ των οδηγών του 2023 που μπήκε στη θέση του, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Σεμπάστιαν Φέτελ από το σπορ και την Aston Martin, και την αντίστοιχη της αντικατάστασής του από τον Φερνάντο Αλόνσο για τα επόμενα χρόνια.

Ακολούθησε το κολοσσιαίο μπέρδεμα της υπόθεσης του Όσκαρ Πιάστρι, που ανακοινώθηκε από την Alpine ως αντικαταστάτης του Αλόνσο – αλλά λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος δημόσια το διέψευσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει προσύμφωνο με τη McLaren για το 2023. Παρόλα αυτά, η Alpine επιμένει ότι ο νεαρός Αυστραλός, μέλος της Ακαδημίας της, θα είναι στο κόκπιτ της γαλλικής ομάδας του χρόνου.

Πριν αρχίσει να ξετυλίγεται όλο αυτό το κουβάρι, ο Πιάστρι προοριζόταν από την Alpine για τη θέση δίπλα στον Άλμπον στη Williams, για ένα προπαρασκευαστικό έτος πριν κάνει το βήμα στην γαλλική εργοστασιακή ομάδα το 2024. Όμως, το ενδεχόμενο αυτό δεν φάνταζε και τόσο ελκυστικό στον Πιάστρι και στους ατζέντηδές του.

Η Alpine ήθελε να κρατήσει τον Αλόνσο για ένα χρόνο και το ’24 να τον αντικαταστήσει με τον Πιάστρι, όμως ο Ισπανός δεν φάνηκε να εκτιμά και τόσο αυτού του είδους της αντιμετώπιση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpine, Λορέν Ροσί – και αποφάσισε να μετακινηθεί στην Aston Martin, λέγοντας ότι η τελευταία “έχει τις ισχυρότερες φιλοδοξίες από κάθε άλλη ομάδα της Formula 1 να ανέβει στην κορυφή”.

Λόγκαν Σάρτζεαντ
WILLIAMS F1

Μετά τις επιπλοκές στο θέμα του Πιάστρι, δίπλα στον Άλμπον στο έτερο κόκπιτ της Williams αναμένεται να βρεθεί ο Αμερικανός οδηγός της Formula 2 Λόγκαν Σάρτζεαντ – μέλος της Ακαδημίας νέων οδηγών της ομάδας του Γκροβ, που έχει αποφασίσει να μην κρατήσει στις τάξεις της του χρόνου τον Νίκολας Λατίφι. Επίσης, για τη θέση ακούγεται (και φέτος) το όνομα και του πρωταθλητή της Formula E Νικ ντε Βριές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό