20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

H Wall έχασε τα κέρδη της

Ειδήσεις Ελλάδα

Απώλεσαν τα αρχικά κέρδη τους και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κλείνοντας σε αρνητικό έδαφος τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, μέσα σε ένα περιβάλλον άκρως πληθωριστικό που εξακολουθεί να τροφοδοτεί προσδοκίες για επιτοκιακές αυξήσεις. 

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά κέρδη του που ξεπέρασαν το 2%, για να κλείσει τελικά με πτώση 1,3%, εξακολουθώντας να απέχει περίπου 10% από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου του 2021, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε περιοχή διόρθωσης. 

O Dow Jones υποχώρησε 313 μονάδες ή κατά 0,89%, αφού νωρίτερα ενισχυόταν περισσότερο από 400 μονάδες βάσης, κλείνοντας κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων 200 συνεδριάσεων για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2021. Ο S&P 500 τερμάτισε με πτώση 1,1%, μετά τα αρχικά κέρδη 1,53%, κλείνοντας κάτω από τις 4.500 μονάδες για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021. 

 Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο S&P 500 οδεύει προς την τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών, καταγράφοντας μέχρι στιγμής πτώση 3,9%, ενώ ο Dow Jones 3,3%. Ο Nasdaq παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 5%. 

Οι μετοχές τεχνολογίας, όπως Zoom Video και Tesla, καθοδήγησαν σε άνοδο την αγορά στην αρχή της συνεδρίασης για να χάσουν ωστόσο την κεκτημένη τους ταχύτητα προς το τέλος. Η Netflix υποχώρησε 1,5% λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου του 2021. 

Η Peloton παρουσίασε «βουτιά 23,9% μετά την είδηση ότι διακόπτει προσωρινά την παραγωγή ποδηλάτων της, καθώς μειώθηκε η ζήτηση των καταναλωτών. 

Οι μετοχές εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις από τις υψηλές ομολογιακές αποδόσεις και τις προσδοκίες για τις επιτοκιακές αυξήσεις. Παρότι, οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών κρατήθηκαν στο 1,83%, χαμηλότερα από το 1,9% της Τετάρτης, οι επενδυτές ανησυχούν ότι το sell off στην αγορά κρατικού χρέους θα συνεχιστεί. 

«Οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν ότι η οικονομία θα συνεχίσει σε δυναμική τροχιά και το 2022. Ομως με τις επιτοκιακές αυξήσεις στον ορίζοντα και με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν έντονα σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους», σημειώνει ο Ράιαν Ντέτρικ της LPL Financial. 

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, τα στοιχεία δεν ήταν ενθαρρυντικά. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκαν στις 286.000 στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 15 Ιανουαρίου, στο υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις αναλυτών. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό