20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

H VW δεν ενδιαφέρεται πια για την πρωτιά στις παγκόσμιες πωλήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από αρκετά χρόνια στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, και έχοντας χάσει τον θρόνο μόλις πέρσι από την Toyota, η VW φαίνεται ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει να μάχεται σ’ αυτό το πεδίο.
Όπως δήλωσε ο CEO των επιβατικών της VW, Christian Vollmer, “Δεν έχουμε πλέον στόχο να είμαστε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία σε πωλήσεις στον κόσμο”.
Η VW πήρε τον τίτλο από την Toyota το 2015, και παρά το dieselgate και την πτώση των πωλήσεων στα πετρελαιοκίνητα, κατάφερε να τον διατηρήσει μέχρι το 2019.
Πέρσι πάντως η Toyota πέρασε στην πρώτη θέση, παρά την πανδημία. Η VW είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 15% ενώ μικρότερη πτώση είχε η Toyota στο -11%.
Αν και φαίνεται παράξενο για την VW να μην κυνηγά και αυτή την πρωτιά, μάλλον σηματοδοτεί μια αλλαγή στρατηγικής. Και κυρίως δείχνει την απόφαση της εταιρίας να στραφεί ολοκληρωτικά προς την ηλεκτροκίνηση.
Η VW είναι από τους πρώτους μεγάλους κατασκευαστές που έχουν ήδη αρκετά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε όλες τις αγορές του κόσμου, και μάλιστα πολλά από αυτά προσιτά σε ένα ευρύ κοινό.
Στην πράξη η VW είναι αρκετά μπροστά από την Toyota σ’ αυτόν τον τομέα, με την ιαπωνική εταιρία να ακολουθεί πρόσφατα με το επερχόμενο ηλεκτρικό bZ4X και την ηλεκτρική πλατφόρμα E-TNGA. Όμως η VW φαίνεται ότι έχει ήδη πάρει κεφάλι, οπότε δικαιολογείται και η σχετική “αδιαφορία” της μόνο για τα νούμερα των παγκόσμιων πωλήσεων σε αυτή την φάση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό