27.1 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

H Volskwagen εξαγόρασε την αμερικανική Rivian

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian για να αποκτήσει πρόσβαση στην προηγμένη τεχνολογία και το λογισμικό της.

Η επένδυση αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας που θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής και λογισμικού επόμενης γενιάς για τα μελλοντικά μοντέλα της VW και της Rivian.

Αρχικά, η VW θα παράσχει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Rivian μέσω ενός μετατρέψιμου ομολόγου, το οποίο θα μετατραπεί σε κοινές μετοχές μέχρι τον Δεκέμβριο.

Θα ακολουθήσουν πρόσθετες επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2025 και άλλα 2 δισεκατομμύρια δολάρια απευθείας στην κοινοπραξία το 2026.

Η τεχνολογική πλατφόρμα της Rivian θα χρησιμεύσει ως βάση για νέες πλατφόρμες οχημάτων που καθορίζονται από το λογισμικό.

Αυτή η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για τη VW, καθώς το εσωτερικό τμήμα λογισμικού Cariad αντιμετώπισε καθυστερήσεις, επηρεάζοντας το λανσάρισμα μοντέλων όπως το Audi Q6 e-tron και η Porsche Macan Electric.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, τονίζοντας την ευθυγράμμισή της με την αποστολή της Rivian για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Oliver Blume, τόνισε ότι η συνεργασία θα ενισχύσει το τεχνολογικό προφίλ και την ανταγωνιστικότητα της VW.

Η κοινοπραξία πρόκειται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024, με την τεχνολογία της Rivian να ενσωματώνεται στα υπάρχοντα οχήματα της VW.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό