20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

H Toyota θα παρουσιάσει το νέο Aygo την επόμενη εβδομάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν δύο ημέρες, η Toyota έδωσε μια teaser φωτογραφία ενός νέου μοντέλου, το οποίο ονόμασε X Prologue, και όλοι υποθέσαμε ότι πρόκειται για ένα νέο πρωτότυπό που θα μας δείχνει το πως θα μοιάζει το ηλεκτρικό SUV, το οποίο αναπτύσσει από κοινού με την Subaru και θα βασίζεται στην e-TNGA πλατφόρμα.

Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρία έκρυβε ένα μήνυμα στην teaser φωτογραφία, που μόνο το αετίσιο βλέμμα ενός αναγνώστη μας θα μπορούσε να το διακρίνει. Πιο συγκεκριμένα, στην άκρη του LED φωτιστικού σώματος διακρίνεται η επιγραφή Aygo X, κάτι που σημαίνει ότι την επόμενη Τετάρτη, 17 Μαρτίου, η Toyota θα παρουσιάσει το νέο αυτοκίνητο πόλης της.

Μετά από επικοινωνία του Autoblog.gr με την Toyota, μάθαμε ότι όντως πρόκειται για το νέο Aygo, το οποίο θα βλέπαμε στην έκθεση της Γενεύης, αν αυτή πραγματοποιούταν φέτος. Επίσης, το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί θα είναι η έκδοση παραγωγής, και όχι κάποιο πρωτότυπο, με την κυκλοφορία του μοντέλου στην χώρα μας να έχει οριστεί για το πρώτο δίμηνο του 2022.

Το νέο Aygo θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B, και θα είναι το τρίτο μοντέλο της Toyota που θα χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη, μετά τα Yaris και Yaris Cross. Το νέο Aygo θα διατηρήσει τις βασικές διαστάσεις του σημερινού μοντέλου, με την ιαπωνική εταιρία να αναμένει ότι η ετήσια παραγωγή των μοντέλων με βάση τη GA-B πλατφόρμα θα είναι πάνω από 500.000 μονάδες στην Ευρώπη.
Αυτός ο όγκος θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση του βασικού στοιχείου προσβασιμότητας που απαιτούν οι πελάτες της κατηγορίας Α, με το νέο μοντέλο να εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό