24.8 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

H Tesla παρουσίασε το Robotaxi χωρίς… τιμόνι!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla παρουσίασε επιτέλους το πολυαναμενόμενο «Robotaxi» της, γνωστό ως Cybercab, το οποίο αντιπροσωπεύει το όραμά της για έναν παγκόσμιο στόλο αυτόνομων οχημάτων.

Το Cybercab είναι ένα κόμπακτ, πλήρως αυτόνομο διθέσιο coupe, το οποίο αναμένεται να κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια.

Διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, πόρτες τύπου «gullwing», ασύρματη φόρτιση και μινιμαλιστικό εσωτερικό με κεντρική οθόνη αφής.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν περιλαμβάνει τιμόνι ή πεντάλ, βασιζόμενο αποκλειστικά στην αυτόνομη οδήγηση.

Μαζί με το Cybercab, η Tesla παρουσίασε και το Robovan, ένα μεγαλύτερο αυτόνομο βαν με 20 θέσεις, ιδανικό για τη μεταφορά αθλητικών ομάδων ή μεγάλων ομάδων επιβατών.

Όπως και το Cybercab, το Robovan δεν έχει τιμόνι ή πεντάλ και αναμένεται να χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Η Tesla σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Cybercab μέχρι το 2027, ενώ σχεδιάζει να εφαρμόσει την τεχνολογία «Full Self-Driving» (FSD) στα Model 3 και Model Y μέχρι την ίδια χρονιά.

Ο Elon Musk τόνισε ότι η τεχνολογία θα εξελιχθεί σε σημείο που οι επιβάτες θα μπορούν να κοιμούνται στο αυτοκίνητο και να φτάνουν στον προορισμό τους χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Παρά τις καθυστερήσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπως το Verne Robotaxi της Rimac, η Tesla συνεχίζει να στοχεύει σε φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό